Glumica bijesna na Kim Kardashian: "Izgladnjivati se zbog haljine? Koliko glupo"

Foto: Instagram/EPA

GLUMICA Lili Reinhart kritizirala je Kim Kardashian nakon što je starleta otkrila da je izgubila sedam kilograma u samo tri tjedna da bi mogla stati u haljinu Marilyn Monroe za ovogodišnju Met Galu.

25-godišnja glumica nije štedjela Kardashianku u nizu Instagram Storyja. "Prošetati crvenim tepihom i dati intervju govoreći da si gladna jer nisi jela ugljikohidrate mjesec dana samo da staneš u jebenu haljinu?" započela je ljutita Reinhart.

"Tako pogrešno. Tako jebeno pogrešno na 100 razina. Otvoreno priznati da si se izgladnjivala zbog Met Gale. A dobro znaš da se milijuni mladića i djevojaka ugledaju na tebe i slušaju svaku tvoju riječ. Nemam riječi koliko je to glupo. Molim vas, prestanite podržavati ove glupe, štetne slavne osobe čiji se cijeli imidž vrti oko njihovih tijela", poručila je.

"Uglavnom nisam osoba koja se lako naljuti, ali kunem se bogom da me toksičnost ove industrije ponekad tako razljuti da ovako moram osloboditi svoj bijes", zaključila je zvijezda serije Riverdale.

Razbjesnila i povjesničare

Podsjećamo, Kim je haljinu optočenu kristalima i vrijednu milijune dolara nosila na crvenom tepihu ovogodišnje Met Gale. Haljina koju je proslavila Marilyn Monroe Kardashianki isprve nije pristajala pa se starleta podvrgnula režimu prehrane koji sad kritiziraju i brojni stručnjaci.

"Nosila sam odijelo za saunu dva puta dnevno, trčala na traci i potpuno izbacila sav šećer i ugljikohidrate, a jela samo povrće i proteine. Nisam se izgladnjivala, ali sam bila stroga prema sebi", rekla je Kim. 

Kardashianka je ovim potezom razbjesnila i povjesničare koji smatraju da je ugrozila važan dio povijesti. 

"Ona je mogla naručiti repliku koja se ne bi ni najmanje razlikovala od originala. Takav kultni dio američke povijesti nije uopće trebao biti izložen riziku od oštećenja samo zbog jačanja nečijeg ega i fotografiranja", rekla je Justine De Young, profesorica s Fashion Institute of Technology, za magazin People.

Pročitajte više