Glumica misli da Snjeguljica šalje krivu poruku djeci: "Nije ju smio poljubiti"

Foto: Instagram

GLUMICA Kristen Bell, koja je posudila glas liku Anne u crtiću Frozen, izazvala je raspravu na internetu nakon što je prokomentirala Snjeguljicu za časopis Parents.

Holivudska glumica smatra da ta bajka nije prikladna ni politički korektna. "Svaki put kad zatvorimo Snjeguljicu ja pitam svoje cure: 'Ne mislite li da je čudno što Snjeguljica nije pitala vješticu zašto mora pojesti tu jabuku? Ili otkud joj ta jabuka?'", opisala je kako izgleda njezino čitanje te bajke kćerima Lincoln (5) i Delti (3).

"Kažem: 'Ja nikad ne bih uzela hranu od stranca. A vi?' Onda njih dvije kažu da ne bi ni one pa me to smiri, barem nešto radim dobro", rekla je 38-godišnjakinja. "Pitam ih i ne misle li da je čudno što princ poljubi Snjeguljicu bez njezinog dopuštenja. Objasnim im da ne možeš poljubiti nekog dok spava", nastavila je.

U bajci, Snjeguljica zaspi nakon što pojede otrovnu jabuku, a poljupcem je iz dugog sna probudi princ. Komentari glumice razvili su pravu raspravu na internetu. Najviše je bilo onih koji misle da su njeni stavovi i postupci pretjerani.

"Ozbiljno? To je bajka. Ovo postaje previše. Gledala sam i ja Toma i Jerryja pa nisam trčala okolo pokušavajući ubiti. Postoje mnogo veći problemi na svijetu", "Kristen, možeš slobodno doći k meni da ti objasnim zašto je Snjeguljica jednako snažna kao Anna iz Frozena", "Ja sam preživjela zlostavljanje u djetinjstvu i priča o Snjeguljici mi je davala nadu da nisu svi muškarci zlostavljači. Treba znati razliku između zlostavljanja i iskaza ljubavi. On ju je poljubio zbog ljubavi i da razbije zlu magiju. Ne uništavaj priču svojoj djeci", "Ne znaš li ti da bi Snjeguljica bez tog poljupca zauvijek bila u komi i smrti? Znači radije bi da umre nego da živi u sreći?", bili su samo neki od komentara.

Bilo je i onih koji su imali više razumijevanja, ali na kraju se ipak nisu složili s glumicom. "Vidim što želiš reći i zašto to govoriš. Međutim, kao curica koje je gledala Snjeguljicu i Pepeljugu nikad nisam imala osjećaj da je princ loš. On je samo bio zgodni muškarac koji ju je volio i štitio tako da je poljubac bio nježan", napisala je jedna tviterašica.

Pročitajte više