"Godinama se nisam mogla seksati. Plakala sam, kao da me probadaju nožem"

Foto: Instagram

27-GODIŠNJOJ Katrin Maslenkovoj dugo je vremena pomisao na seks bila veoma odbojna. Svaki pokušaj spolnog odnosa završio bi veoma bolno za nju, a ona je osjećaj opisivala "kao da je netko probada nožem".

Prvi put je to osjetila s 18 godina kad je pokušala izgubiti nevinost s tadašnjim dečkom. Penetracija je, ispričala je za Daily Mail, bila bolna i nemoguća. Kad je potražila pomoć, liječnici su joj govorili da "nije spremna za seks" ili da će "biti lakše kad rodi".

"Kad bi i samo malo ušao u mene, to je bilo nevjerojatno bolno, suze su mi išle niz lice", opisala je ova Kanađanka bugarskog porijekla.

No, onda joj je seksualni terapeut otkrio uzrok njenog stanja - Kartin je patila od vaginizma, bolnog stanja tijekom kojeg se vaginalni mišići grče pri bilo kakvom pokušaju penetracije. Često žene koje boluju od vaginizma ne mogu koristiti ni tampone.

Nastavila je ići na terapije te je prvi put uspjela ostvariti spolni odnos s partnerom 2016. godine kad je imala 24 godine. Sad kaže da ima "ispunjen seksualni život" sa svojim 33-godišnjim zaručnikom.

Danas je život posvetila tome da žene koje boluju od istog stanja ohrabri da potraže pomoć. "Ja sad znam što mi treba da se seksualno uzbudim. Znam komunicirati svoje želje i rado eksperimentiram", priznala je.

Pročitajte više