Golotinja, alkohol i zabava: Pogledajte kakva je atmosfera na Zrću

Video/Foto: Sanja Padjen/Luka Sangulin/Index, Novinarka: Ivana Ramić

EKIPA Indexa danas se nalazi na Zrću gdje je u tijeku posljednji dan Hideout festivala. Budući da se vremenski uvjeti u Hrvatskoj ne slažu s datumom na kalendaru, na Zrću je nešto manja gužva nego inače u ovo doba godine. Festival je privukao ogroman broj gostiju iz Velike Britanije, a procjenjuje se da ih u Novalji ima čak 20 tisuća ove godine.

Britanci su jako veseli i vole zaviriti u čašicu, a hladnoća im ne smeta za zabavu. Britanke se na Zrću provode u kupaćim kostimima, a ove godine su hit oni visoko rezani koji malo toga prepuštaju mašti.

Iako su nam povjerili kako su cijene nešto više nego što su očekivali, mladi turisti tvrde da se odlično zabavljaju i da im se svakako isplatilo doći. 

Ove su godine, čini se, na Zrću veliki hit baloni punjeni dušikovim oksidom koji ekipa na otoku nabavlja po prilično povoljnoj cijeni. Doznali smo da se 20 ampulica iz kojih se pune baloni može nabaviti po cijeni od 50 kuna, a oni koji su ih probali ispričali su nam da udah iz tih balona stvara kratkotrajan osjećaj euforije.

Izgleda da odličnu atmosferu na najzabavnijoj hrvatskoj plaži ove godine ne kvare ni loši vremenski uvjeti, ali ni ubojstvo koje se dogodilo prije nekoliko dana. Podsjetimo, na Zrću je prije dva dana ubijen Ugo Wilson, 26-godišnji Britanac kojeg je nožem izbo drugi državljanin Velike Britanije.

Pročitajte više