Gradila je karijeru modela, ali dečko joj uništio lice. Sad objavljuje autobiografiju

Foto: Profimedia

U AUTOBIOGRAFIJI pod nazivom Lijepa, Katie Piper, nekadašnji fotomodel, opisala je kako se izvukla iz pakla nakon što joj je bivši dečko prije 14 godina unakazio lice do te mjere da je jedva preživjela, a ostala je slijepa na jedno oko. Naime, u ožujku 2008. njezin tadašnji dečko Daniel Linch iz ljubomore joj je zalio lice kiselinom.

"Čula sam užasan krik, poput neke životinje koju kolju. Što je stvaralo tu galamu? I tada sam shvatila da sam to bila ja", samo je jedna rečenica u potresnoj knjizi ove Britanke. Piper je knjigom htjela poručiti da je njezinim mukama napokon došao kraj i da je nakon 14 godina užasne fizičke i psihičke patnje ponovno sretna žena.

Piper priznaje da ni sama ne zna kako je pronašla snagu da nastavi sa životom. Dugo se krila od javnosti, a potom je odlučila preuzeti stvari u svoje ruke i, kako je napisala, strašnu tragediju okrenuti u vlastitu korist. Počela je pisati knjige i držati motivacijske govore.

Osnovala je dobrotvornu organizaciju Katie Piper Foundation kako bi ohrabrila osobe koje žive s opeklinama i ožiljcima te je za svoj dobrotvorni rad dobila brojne nagrade i priznanja. Jedna od nagrada koju je primila je Woman of the Year. Trenutno je voditeljica emisije na BBC-ju.

Kako stoji u najavi knjige, ono što je prošla Katie spada pod najjezovitije vrste nasilja. Katie je ostala slijepa na lijevo oko, a da bi donekle rekonstruirala uništeni dio lica, na operacijskom stolu bila je oko 400 puta. U vrijeme incidenta Katie je gradila uspješnu karijeru fotomodela i slovila je za jednu od najljepših žena u Velikoj Britaniji.

Pročitajte više