Grohl htio otići iz Nirvane 1993. godine: Dosta mi je bilo da Kurt priča o mom usranom sviranju



PREMA jednoj biografiji koja bi uskoro trebala biti objavljena, a napisao ju je Paul Brannigan, Dave Grohl htio je napustiti Nirvanu još 1993. godine. Do njegovog odlaska iz kultnog grunge benda je gotovo došlo zbog toga što mu se nisu svidjele kritike na račun njegovog sviranja, a uputio ih Kurt Cobain. Naime, Grohl je čuo Cobaina na letu u avionu za Los Angeles kako se izruguje njegovom sviranju bubnjeva te je odlučio napustiti bend.



"Kurt je tada već bio sjeban. Dosta mi je bilo slušati kako priča o mom usranom sviranju", priznao je i sam Grohl u biografiji "This Is Call: The Life and Times of Dave Grohl". Nakon što mu je i Krist Novoselic rekao kako Kurt želi da svira poput Dana Petersa iz grupe Mudhoney, Grohl je potpuno poludio te rekao menadžeru da želi otići.

Tada se bend podijelio na dva dijela, a još neko vrijeme su svirali zajedno iako javnost nije ni znala da se Nirvana praktički raspala. S jedne strane bili su Novoselic i Grohl, a s druge Kurt i supruga Courtney Love. Kurt je u travnju 1994. godine pronađen mrtav, a nakon njegove smrt Nirvana je dobila status nedostižne grunge grupe.

Pročitajte više