Guardianov novinar zaljubio se u Lastovo: "Poželio sam ostati zauvijek"

Foto: Instagram

KEVIN RUSHBY, Guardianov novinar koji se bavi putovanjima, posjetio je Lastovo i ostao očaran viđenim.

"Oduvijek su me privlačili udaljeni dijelovi neke zemlje i kad sam na karti Hrvatske vidio Lastovo jednostavno mu nisam mogao odoljeti. Kad sam saznao da posjetitelji mogu odsjesti u svjetioniku, bio sam navučen", piše Rushby.

Krenuo je iz Splita, trajektom s mnogo nakrcanih automobila, glisera i jet skijeva, a kad su pristali u veliku luku punu gužve i kafića, prilično se razočarao. Tek kad je sišao s trajekta netko mu je objasnio da su stigli na otok Korčulu gdje mora presjesti na drugi brod kako bi došao do Lastova.

"Kad sam se ukrcao na stariji brod vidio sam kako su se lokalci smjestili, izvadili domaće sendviče i počeli kartati. Lastovo mi se već počelo sviđati", zaključio je.

Nakon četiri sata pristali su u Ubli, glavnu Lastovsku luku, a od tamo se uputio prema svjetionikuStruga gdje je namjeravao provesti noć. Oduševila ga je činjenica da je svjetionik u funkciji.

"Kasnije sam ležao pod zvijezdama, na zidiću ispred svoje sobe. Puhao je topli vjetar, a gledajući zrake svjetla iz svjetionika, osjećao sam se kao da se vozim divovskim čarobnim helikopterom", opisao je čitateljima.

Tijekom boravka u svjetioniku zbližio se s njegovim čuvarom, Mladinom, koji ga je poveo u ribolov i nahranio svježim hobotnicama, a imao je priliku kušati i domaći orahovac.

"Narednih dana istraživao sam brojne uvale i stjenovite obale svojim kanuom i posjetio grad Lastovo. Navečer bih sjedio na zidiću i gledao kako se okreću zrake mog golemog helikoptera.Počeo sam se zaljubljivati u Lastovo. Poželio sam ostati zauvijek", zaključio je Rushby.  

Pročitajte više