Ovo je Arena Zagreb u petak navečer. Razlog - Dragana Mirković

Foto: Index

Arena Zagreb ovog je petka bila krcata. Razlog - turbofolk zvijezda Dragana Mirković. Naime, Mirković u Zagrebu slavi 40 godina karijere, a ovaj koncert prvi je od ukupno dva koliko će održati u Areni Zagreb.

"Dobra večer, dragi moji, dobra večer, Zagrebe. Tako je divno vidjeti vas i biti s vama. Jedva sam čekala i radovala se ovoj večeri. Presretna sam i ispunila sam već svoj san. 40 godina je za nama, narode, ne mogu vjerovati. U tih 40 godina imamo puno predivnih pjesama uspomena i ljubavi. Neki su se zbog Dragane Mirković i vjenčavali, to se i dan danas događa", započela je koncert i dobila ovacije prepune Arene.

 

Na koncertu je ugostila Ivana Zaka (koji joj je zahvalio što mu je pomogla stvoriti karijeru) i Bobana Rajovića, a apsolutni delirij u zagrebačkoj Areni nastao je kad se folkerica spustila među publiku.

 

Inače, folkerica je najavila da će prihode od koncerta donirati dječjem domu u Nazorovoj.

Podsjećamo, krajem prošle godine pet večeri zaredom Arenu je napunila Aleksandra Prijović, a koncerte (već rasprodane) najavila je i Lepa Brena.

Tko je Dragana Mirković?

55-godišnja Dragana jedna je od najvećih folk zvijezda regije. Na njenoj služenoj web-stranici piše kako "blistavu karijeru duguje isključivo glasu, talentu, dobrim pjesmama, profesionalnom odnosu prema poslu i ljubavi prema muzici i publici."

Kao članica kultnog Južnog vetra pjevala je na turnejama širom nekadašnje Jugoslavije, zajedno sa Sinanom Sakićem, Šemsom Suljaković, Milom Kitićem…

Na stadionu Tašmajdan 1989. godine održali su koncert pred, u to vrijeme rekordnih, 11 tisuća ljudi. Udruženje radio-stanica Srbije 1993. godine proglasilo je Draganu Mirković za Pjevačicu desetljeća. U Bugarskoj su joj 2006. godine dodijelili titulu Naj pjevačica Balkana. Iste godine je na inicijativu svog supruga postala vlasnica glazbene televizije DMSAT TV.

Nakon Južnog vetra, Dragana Mirković snima Dolaze nam bolji dani, jednu od najprodavanijih ploča svih vremena na ovim prostorima. Svih 13 pjesama postali su hitovi.

Snimila je i film Slatko od snova i izdala audiokazetu s pjesmama iz filma, ali prilagođene za englesko tržište. Tako je postala jedina folk pjevačica koja u svoju biografiju može uvrstiti i - album na engleskom.

Jedna je i od najbogatijih žena s ovih prostora. Danas živi u Beču, u velebnom dvorcu od 50 milijuna eura. Jedna od najzanimljivijih činjenica o dvorcu je ta da je u njemu nekada živjela Marija Terezija, koja je krajem 17. stoljeća često boravila u njemu.

Govoreći o svojoj luksuznoj nekretnini, Dragana je jednom prilikom za srpske medije istaknula da ne zna koliko je soba u njenom domu, ali je poznato da dvorac ima čak 235 prozora.

"Ne znam točno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom katu, u dijelu zamka u kojem planiramo živjeti, nalazi se velika balska dvorana. Dio prvog kata želimo pretvoriti u muzej i otvoriti ga za posjetitelje i školske izlete, ali ne namjeravamo naplaćivati ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahtijeva vrijeme, za što će biti zaduženi pravi umjetnici", izjavila je svojevremeno.

Nedavno se otkrilo da se razvodi od supruga Tonija Bijelića, hrvatskog biznismena, nakon 25 godina braka.

Pročitajte više