Gwyneth Paltrow za mladolik izgled savjetuje korištenje zmijskog otrova

ZMIJSKI otrov odavno se koristi u ljekovite svrhe, ali do sada nije bio uobičajeni sastojak preparata za uljepšavanje.

Ipak, Gwyneth Paltrow otkrila je da koristi kremu koja sadrži zmijski otrov i kako joj baš taj sastojak pomaže očuvati mladolik i svjež izgled. Krema koju koristi ne može se kupiti u slobodnoj prodaji, a Gwyneth je nabavlja u jednom spa centru na Beverly Hillsu po cijeni od oko 1.000 kuna

Vlasnica tog centra Sonya Dakar izjavila je kako se radi o "najobičnijoj" kremi koja sadrži zmijski otrov, te da je on uobičajen sastojak njihovih tretmana lica. Dodatno je objasnila učinak koji je, kako kaže, sličan djelovanju botoxa: "Ako nekoga ugrize zmija, taj dio tijela privremeno je paraliziran, sličan efekt ima i zmijski otrov u kremi, samo mnogo nježniji."

Inače, upotreba otrova u kozmetici za sada je najraširenija u pump-up sjajilima za usne. U njima se koriste različita esencijalna ulja u kombinaciji s otrovima i sredstvima koja izazivaju otjecanje. 

Ova sjajila, iako bolna,  omiljeni su kozmetički proizvod Keire Knightley i Jessice Simpson, a naša manekenka Fani Stipković svojevremeno je tvrdila kako su ta posebna sjajila odgovorna, a ne plastične operacije i za povećanje njenih usana.

N.D.

Pročitajte više