Halid Bešlić folkom zapalio tisuće Zagrepčana

PRVI veliki koncert Halida Bešlića bio je, zahvaljujući trudu bosanske zvijezde, ali i tisućama posjetitelja u KC-u Dražen Petrović, zaista spektakularan, a njegova vjerna publika zaključila je kako se dugogodišnje čekanje itekako isplatilo. Popularnom sarajevskom folk pjevaču to je prvi veliki koncert u hrvatskoj metropoli, iako tu nastupa nekoliko puta godišnje po diskotekama i klubovima. Ulaznice su bile dan ranije rasprodane, o čemu svjedoči i natpis ispred dvorane, koja je bila dupkom puna.

Kao što je najavljeno, gosti su mu bili: Kemal Monteno, Alka Vuica, Baruni, sarajevska pop grupa SMS i njihova sugrađanka, rockerica Maja Milinković. Trosatni koncert odvijao u zaista užarenoj atmosferi, ali bez incidenata, uz publiku koja je uglas pjevala Halidove pjesme, kako one s početka karijere ("Neću, neću dijamante"), preko ultimativnog hita "Prvi poljubac" do onih s najnovijeg albuma ("Čardak", "Miljacka"). Trebala je nastupiti i grupa Colonia, ali su iz nepoznatoga razloga izostali pa su se potpuno nenajavljeno na pozornicu popeli Alka Vuica (još jednom) i glumac Enis Bešlagić, te s Halidom otpjevali pjesmu "Iznad Tešnja zora sviće" iz bosanskog filma "Gori vatra", u kojem je Enis imao jednu od glavnih uloga.

Zabava za uzvanike nastavljena je i nakon koncerta, u ugostiteljskom dijelu dvorane, gdje se Bešlić družio s brojnim prijateljima, kolegama i VIP obožavateljima. Kako je sav prihod koncerta namijenjen humanitarnoj akciji "Darujmo život" za kupnju srčane mehaničke pumpe zagrebačkome KBC-u Rebro, pjevaču su se zahvalili dr. Jasna Stoić-Brezak, dr. Tomislav Madžar i Mirela Pandžić iz udruge Transplant, koji vode tu akciju.

Tekst i foto: M.T.

Pročitajte više