Halilović oslobođena krivnje: "Imam plaću od 5000 kuna, kazna bi me dovela do ruba"

Foto: Robert Anic/PIXSELL

VANJU HALILOVIĆ sud je oslobodio krivnje zbog nepoštovanja epidemioloških mjera u restoranu Barbieri's.

Bivša televizijska voditeljica pojavila se na ročištu prije desetak dana kao odgovorna osoba te se branila da se osoblje držalo mjera, ali da nisu mogli izbaciti osam gostiju koji su bili nekulturni i nasilni i nisu htjeli postupiti po molbama covid-redarice Matee.

"Moja mjesečna plaća je oko 5000 kuna, pa bih plaćanjem novčane kazne koja mi je izrečena bila dovedena do ruba egzistencije", rekla je.

Vanja je u konačnici oslobođena svih optužbi.

"Budući da tužitelj nije imao drugih dokaznih prijedloga, uvažavajući činjenicu da se inspektor nije mogao sjetiti provedenog nadzora, a svjedokinja Matea je u cijelosti potvrdila obranu okrivljenika, sud nije mogao s potpunom sigurnošću utvrditi krivnju", zaključeno je.

Podsjetimo, restoran Barbieri's otvoren je prije četiri godine, a njegov je vlasnik Frane Barbieri. Frane i Vanja već su godinama u vezi, a Vanja je kao odgovorna osoba tvrtke Barbieri's Restaurants dobila prekršajnu prijavu Ravnateljstva civilne zaštite zbog nepoštovanja mjera te joj je prijetila kazna od 10.000.00 do 20.000.00 kuna.

Prema prijavi inspektora civilne zaštite, u trenutku nadzora restoran nije osigurao potreban razmak među gostima od 1.5 metara te je na vratima bilo istaknuto da je dopušten ulaz maksimalno 60 osoba, dok je na snazi bila odredba o okupljanju najviše 50 osoba u zatvorenom prostoru.

Pročitajte više