Ova je haljina proglašena haljinom godine

Foto: Profimedia

ARMANIJEVU crnu haljinu koju je Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, nosila tijekom intervjua s Oprom Winfrey Britanski muzej mode Bath izabrao je za haljinu 2021. godine.

Spomenuta kreacija stiže s dubokim V-izrezom dekoltea, a posebnom je čini vez cvijeta bijelog lotosa. Vojvotkinja, u to vrijeme trudna s kćerkicom Lilibet, uskladila ju je s parom salonki brenda Aquazzura, Love narukvicom brenda Cartier i jednom od Cartierovih dijamantnih narukvica u bivšem vlasništvu princeze Diane.

Engleski modni muzej Bath od 1963. godine pa sve do danas od modnih novinara i urednika traži da odaberu haljinu ili odjeću koja najbolje predstavlja najvažnije nove ideje suvremene mode. Ove godine birali su Ibrahim Kamara i Gareth Wrighton, glavni urednik i umjetnički direktor magazina Dazed.

"U današnjoj hiperstiliziranoj pop kulturi haljina godine ima potencijal da bude i 'mem godine' i oboje smo prihvatili Meghanin i Harryjev sada kultni intervju s Oprom kao definitivni trenutak koji će zauvijek ostati u britanskoj kolektivnoj svijesti", rekli su u priopćenju. 

Intervju, emitiran u ožujku 2021. godine, prikazan je u dodatnih 70 zemalja i privukao je oko 60 milijuna gledatelja širom svijeta.

 

 

 

Pročitajte više