Harry i Meghan nakon dvije godine došli u London, ulice grada su krcate

Foto: EPA

MEGHAN MARKLE i Princ Harry stigli su sa sinom Archiejem i kćeri Lilibet u Veliku Britaniju, prvi put svi zajedno nakon što su se prije dvije godine odrekli svojih kraljevskih dužnosti, kako bi proslavili platinasti jubilej kraljice Elizabete.

Kraljica je po unuka i njegovu obitelj poslala automobil nakon što je njihov privatni avion sletio u Ujedinjeno Kraljevstvo iz Los Angelesa i odvezao ih u Frogmore Cottage, gdje će boraviti i gdje su nekada živjeli. Britanski mediji pišu da je par sa svojom djecom putovao bez puno osoblja, s tek nekoliko članova sigurnosnog tima.

Naime, kraljica Elizabeta je Harryju i Meghan nakon povlačenja s kraljevskih dužnosti ukinula službeno osiguranje i zaštitu. Harry je prije nekoliko tjedana tvrdio da je njegov dolazak s obitelji u Veliku Britaniju preopasan jer neće dobiti svu moguću zaštitu. Međutim, prema pisanju britanskih medija, dobio je obećanje da će on, Meghan i djeca biti dobro zaštićeni od prvog trenutka kada slete.

Naime, povodom 70 godina na prijestolju, od 2. do 5. lipnja cijela nacija slavi kraljičin platinasti jubilej. Četverodnevnu svečanost obilježit će vojne parade, brojni koncerti, raskošne gozbe i svečane povorke u čast kraljici. Već su sada ulice Londona prepune.

Kraljici su se danas na balkonu Buckinghamske palače pred desecima tisuća Britanaca pridružili članovi kraljevske obitelji uključujući princa Charlesa, Camillu, princa Williama i Kate i njihovu djecu. Na balkonu s Elizabetom nisu bili Meghan i Harry niti njihova djeca, ali niti princ Andrew. Daily Mail piše kako su Meghan i Harry viđeni na slavlju i to u društvu princa Edwarda, vojvode od Kenta.

Podsjećamo, kraljica Elizabeta II. je okrunjena 2. lipnja 1953. godine. Otac joj je umro u veljači 1952., a Elizabeta, koja je tada imala 25 godina, je postala kraljica sedam nezavisnih zemalja Commonwealtha. Na društvenim mrežama mnogi su čestitali kraljici na 70 godina vladavine. Između ostalih, oglasio se britanski premijer Boris Johnson.

Pročitajte više