Harry Potter "pretežak" za poštu

BRITANSKA kraljevska pošta oslonit će se na kombije kako bi dopremila nove romane o Harryju Potteru širom Škotske jer se boji da bi "čarobni" primjerci mogli biti preteški, javlja BBC u utorak.

Tisuće djece koja čekaju da im najnovije izdanje sage o Harryju Potteru bude isporučeno u subotu, moglo bi se razočarati. Kraljevska pošta procjenjuje da će se u Škotskoj morati pobrinuti za 50.000 knjiga.

"Harry Potter i red feniksa" premašio je sve dječje književne rekorde s brojkom od 500.000 primjeraka koji bi u petak trebali biti poslani poštom širom Velike Britanije.

Knjiga, koju je autorica J. K. Rowling pisala tri godine, duga je 768 stranica i teška jedan kilogram.

Problemi mogu nastati jer poštanski službenici imaju ograničenje od 16kg za svoje torbe, a postoji i bojazan da bi knjige mogle biti prevelike za većinu poštanskih sandučića.

Amazon, WH Smith, Tesco i druge Internet knjižare izjavile su da se pouzdaju u Kraljevsku poštu za isporuku kako je unaprijed dogovoreno.

Glasnogovornica pošte izjavila je da postoji zabrinutost za djelatnike u Škotskoj te da razmatraju isporuku knjiga u kombijima, posebno u gradovima poput Glasgowa i Edinburgha.

Dio novog filma o Harryju Potteru "Harry Potter i zatočenik iz Azkabana" djelomično se snima u škotskom Glencoeu.

Pročitajte više