Hit na zagrebačkom Adventu su Street sarme, probali smo ih i jasno nam je zašto

Foto: Luka Šangulin/Index

APSOLUTNI gastro hit na ovogodišnjem zagrebačkom Adventu su Street sarme kućice T&T koja se nalazi na Fuliranju, na Strossmayerovom trgu.

Ukusne sarme umotane u mekano pecivo savršene su za hladne zimske dane te veoma praktične za "pojesti s nogu". A da su potpuno osvojile Zagrepčane i posjetitelje ovogodišnjeg Adventa, uvjerili smo se kad smo vidjeli gužvu ispred kućice.

"Ideja za Street sarme nastala je nakon zasićenja kobasicama na adventu, nakon jedne loše kobasice otišao sam na ručak kod roditelja koji su mi servirali sarmu. Samo sam povezao tu lošu hrenovku i sarmu koju sam jeo. Odnosno, izbacio hrenovku i, u svojoj glavi, stavio sarmu u pecivo", ispričao je za Index Fran Ćurković, čovjek koji je osmislio ovo neuobičajeno jelo.

"Recept je na bazi tradicionalnog zagrebačkog recepta, no u našoj sarmi ima malo više špeka i posebne crvene paprike. Uz sarmu nudimo dva umaka. Jedan je na bazi vodice iz sarme i senfa, a drugi na bazi milerama, češnjaka i vlasca", objašnjava.

"Reakcije su odlične, ljude jako veseli naša vizija sarme i nije im problem pričekati sarmu do pola sata. Turistima je također zanimljivo jer im objasnimo da je to tradicionalni recept koji jedu svi Hrvati na zimu, samo što je kod nas u street izdanju", kaže.

"Nastojimo biti originalni u ponudi, davati nešto novo zagrebačkom Adventu i smatram da u tome uspijevamo", zaključuje Fran.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Advent u Zagrebu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Advent u Zagrebu.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više