Hrvate oduševila zadaća učiteljice iz Međimurja: Da se niste usudili ne izvršiti je

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Facebook

DRUŠTVENIM mrežama proširila se poruka koju je jedna učiteljica iz Hrvatske poslala svojim učenicima, trećašima. 

"Ovu zadaću ću svakako 'pregledati' i da se niste usudili ne izvršiti je! A zadaća je: dobro se odmoriti, naigrati, raditi sve ono što vas veseli, biti dobri mami, tati, braći... Pažljivo pročitati poruku i prisjetiti se lijepih trenutaka iz našeg razreda", započela je učiteljica.

"Dragi 'mornari'", nastavila je.

"Sjećate se priče koju sam vam ispričala na dan kad smo se upoznali? Možda i ne. Podsjetit ću vas. Nazvala sam vas malim Mornarima koji će zaploviti brodom, a njega smo onda nazvali 1. B, a on se sad zove 3. B. Brod 'plovi' zajedno sa svojim Mornarima, Kapetanicama i Kapetanima. Mornari ste vi, dragi učenici, a mama i tata su Kapetanica i Kapetan. Brodovi ponekad zaplove i olujnim i valovitim morem pa se moraju skloniti u sigurnu luku. Tako je i naš brod sada morao pristati u sigurnu luku dok se more malo ne primiri. Kapetanica i Kapetan sada paze na svoje Mornare", objasnila je učiteljica učenicima.

"More će se sigurno ubrzo primiriti i naš brod će ponovno zaploviti. Kapetan i Kapetanica će tada opet svoje Mornare prepustiti na sigurnu plovidbu meni, 1. Časniku koji će brinuti o vama Mornarima kada oni ne budu u blizini broda. Do tog vremena Mornari moraju biti strpljivi, a njihov brod i 1. Časnik ih s nestrpljenjem očekuju", poručila je za kraj.

Kako doznajemo, riječ je o osnovnoj školi u međimurskom Nedelišću, a roditelji i učenici imaju samo riječi hvale za učiteljicu koja je poslala zanimljivu poruku.

Pročitajte više