Hrvati o zabranama na SP-u: Ja bih tamo zabranio politiku, LGBT, BLM

Foto/Video: Index

HRVATSKA nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru ima iznenađujuće jaku podršku svojih navijača, a jedna od gorućih tema tamo je zabrana unosa alkohola na stadione.

Nekoliko dana uoči osmine finala i utakmice s Japanom, koja je po rasporedu u ponedjeljak u 16 sati, prošetali smo Zagrebom i pitali prolaznike što misle o zabrani alkohola u Kataru. "Ja bih švercao alkohol", rekao nam je jedan Zagrepčanin. "Mislim da je to ok, ako je to njihova kultura, oni su domaćini", nadovezala se prolaznica.

"Ma ja bih se snašao, nemam pojma kako, možda neki duty free", rekao nam je prolaznik, a drugi se isto ne slaže s pravilom. "Meni se to ne sviđa. Ne. Lijepo je kad dečki malo popiju, kad smo svi veseli, drugačiji je štimung", kazao nam je gospodin.

Što bi oni zabranili?

"Stvar je u tom da treba poštovati tradiciju i pravila države. Netko tko dođe u Hrvatsku poštuje ovdašnja pravila", rekao je jedan mladić.

"Pametno je to. Nisam alkoholičarka, ja bih lako prošla. Naši znaju pretjerati, naprave ispad i onda su krivi svi", navela je gospođa.

Upitali smo ih i što bi zabranili unositi na stadion. "Pa neke rekvizite i naših i drugih navijača", rekao nam je jedan gospodin, a drugi se nadovezao: "Pirotehniku, oružje, petarde, bengalke..."

"Zabranio bih sve vezano za politiku, LGBT, Black Lives Matter, bilo što tog tipa, tom nije mjesto u sportu", rekao je jedan mladić.

Što su nam još rekli navijači, pogledajte u videu.

Pročitajte više