Hrvatica Martina iz New Yorka obožava nacionalizam i desnicu: "Trump je inspiracija"

Facebook

MARTINA Markota je naše gore list, a po političkim stavovima se ne razlikuje od velikog broja Hrvata u Hrvatskoj. Zagrižena je desničarka, promovira nacionalizam i tradicionalne vrijednosti te obožava američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Martinini roditelji su emigrirali u New York gdje se ona rodila, a kad je odrasla odlučila se posvetiti nacionalizmu i promoviranju desničarskih vrijednosti, te pokazati kako "i to može biti cool". O Donaldu Trumpu ima samo riječi hvale i naglašava da joj je on velika inspiracija.

Po zanimanju je umjetnica performansa, a iz umjetničkih krugova često dobiva kritike zbog svojih političkih stavova te tvrdi da su je zbog promoviranja nacionalizma i desničarstva prestali angažirati kao performericu.

"Označili su me kao nacista i nakon izbora prestali angažirati u kazalištu", kaže Martina koja maše američkom zastavom odjevena u pin-up stilu.

Zbog nedostatka posla se iz New Yorka preselila u Washington gdje sada radi u The Rebel Timu kao novinarka, producentica i profesionalni nacionalist na društvenim mrežama.

Pročitajte više