Hrvatska uvrštena među top tri destinacije po izboru National Geographic Travellera

Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

HRVATSKU su čitatelji britanskog izdanja magazina National Geographic Traveller uvrstili među tri najbolje zemlje u kategoriji najbolje bliže destinacije u 2021. godini. 

U navedenoj je kategoriji najboljom destinacijom proglašena Italija, dok je uz našu zemlju finalist u ovoj kategoriji bila i Grčka. Nagrade su dodijeljene i u kategoriji najbolji grad, u kojoj je pobjednik Barcelona, a finalisti su Amsterdam i New York City. U kategoriji najbolje daleke destinacije pobijedio je Japan, a slijede ga Novi Zeland i SAD. 

Riječ je o listi najboljih destinacija, turoperatora, aviokompanija i doživljaja koja je nastala prema užem izboru čitatelja ovog prestižnog časopisa.

Uvrštavanje Hrvatske među tri najbolje bliže destinacije komentirao je za britanske medije i direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

"Ovo je još jedna u nizu nagrada svim mojim kolegama i cjelokupnom hrvatskom turizmu za odlično obavljen posao u godini obilježenoj globalnom pandemijom koronavirusa, posebice ako znamo da se priznanja National Geographica dodjeljuju prema izboru čitatelja, odnosno britanskih ljubitelja putovanja", rekao je.

Oglasila se i Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji.

"U trenucima kada su putovanja još uvijek neizvjesna, Britanci ipak neprekidno traže inspiraciju za buduća putovanja. Pritom se oslanjaju na pouzdane medije poput National Geographica, koji već više od desetljeća svojim sadržajem i kvalitetom dominira medijskim prostorom u Velikoj Britaniji u segmentu časopisa za putovanja. Iznimno nam je zadovoljstvo i veselje što su čitatelji tako velikog medija odali priznanje jedinstvenostima Hrvatske i tako istaknuli našu zemlju kao jednu od destinacija koje Britanci uvijek rado posjećuju", rekla je. 

Inače, National Geographic Traveler (UK) jedan je od najpoznatijih svjetskih brendova, koji je ujedno poznat po nagrađivanom novinarstvu, ekspedicijama, znanosti i obrazovanju. 

Pročitajte više