"Hrvatska uzdanica" na SP-u, Ivan Vicelich: Prije mi je uzor bio Boban, danas pratim Modrića

HRVATSKA reprezentacija neće ove godine zaigrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, ali Hrvati svejedno imaju priliku navijati za "nekog svog". 33-godišnji Ivan Vicelich stup je obrane novozelandske reprezentacije, a zbog hrvatskog podrijetla Lijepa naša mu je itekako prirasla srcu. Otac mu je podrijetlom s Pelješca, majka iz Novog Vinodolskog, a obitelj njegove supruge podrijetlom je s Korčule.

"Dok sam bio mlađi, moj idol je bio Zvone Boban. U sobi sam držao njegov poster. A volio sam i Davora Šukera i Alena Bokšića. Sada pratim Luku Modrića", otkrio je Vicelich za Gloriju, dodajući kako je kao 17-godišnjak, 1993. godine dok je u Hrvatskoj bio rat, u kratkom periodu od dva mjeseca imao prilike zaigrati nogomet i u Lijepoj našoj, s Uskokom iz Klisa, te kako navija za Hajduk.

"Obožavam more i hrvatsku kuhinju, a naš izbor za odmor uvijek je bila Korčula. Ondje smo bili i 2006. godine, za vrijeme prošlog Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Uživao sam u vašem doživljaju nogometa - u svim kafićima su bili uključeni televizori, svi su hodali u dresovima reprezentacije, navijalo se iz sveg glasa, pjevalo do kasno u noć...", ispričao je Vicelich.

Pročitajte više