HTZ: Jedna djevojka došla pijana, na audiciji zaiskrila i ljubav prema kamermanu

VEČERAŠNJA emisija Hrvatska traži zvijezdu obilovala je zanimljivim kandidatima koji su nas nasmijavali svojim antitalentima, ili barem, neobičnim nastupom. Borna Andrić, djevojka koja zna pjevati na šest jezika, pred žirijem se pojavila pripita. Tony ju je odmah skužio: "Samo da vidim kakve su ti oči. Koliko vidiš prstiju? Jao, sad mi je sve jasno, znači bit će veselo". "Koliko bi napuhala sada", pitala ju je Ivana. "Kad bih i znala, sigurno vam ne bih rekla", odgovorila je Borna. Kaže Fox, važno je samo da se nisi prepila, a ona ga je uvjerila da može biti bez brige.

Žiri nestao dok je djevojka pjevala sa zatvorenim očima

Pjevala je pjesmu "Zombie", i to sa zatvorenim očima, a dotle su Tony i Ivana zbrisali iz žirija, a Fox se sakrio pod stol. Kada je napokon otvorila oči, Borna je bila zbunjena, a žiri se vratio, pitajući se kako bi djevojka zvučala da nije pod utjecajem alkohola. "Imam toliku trenu da se tresem, cijela, i to se jako vidi. Zato sam posegnula za šljivovicom". Žiri joj je rekao da to baš nije bila pametna odluka te da bi sigurno puno bolje pjevala trijezna. "Očito imaš nešto u pjevanju, ali u ovoj situaciji sada, mi te ne možemo pustiti", rekao je Tony te joj rekao da se vrati u normalnom stanju.

"Naravno da nemam samopouzdanja, bila sam beskućnik devet mjeseci, živim kod najboljeg prijatelja, nemam majku, nemam oca, ne mogu završiti školu. S obzirom da nemam roditeljsku figuru u životu, takvo nešto mi treba, tako da mi je drago da se netko potrudio istaknuti mi ono što ne valja. Dva dana kasnije se Borna vratila, trijezna, s motivacijskim papirićem u ruci. "Uvijek to nosim sa sobom, oni su mi bitni u životu". Ponovila je pjesmu, i prošla, pa pokazala i što piše na papiriću. "Ja to mogu, dovoljno sam dobra za Top 100. Briljirat ću", napisala je na papiriću i na kraju ju je žiri pustio.

"Harmonika je kao žena, treba znati gdje je stisnuti"

Još jedan neobičan tip bila je 16-godišnja Mia Jukić, ljubiteljica okultnoga. "Moj životni moto je: Budi svjestan da si smrtan. Razmišljam drugačije od vršnjaka, baš se ne uklapam dobro u društvo. Volim razgovarati o duhovnim stvarima, metafizici, tajnim organizacijama. Vjerujem u reinkarnaciju. Ponekad sam u snovima imala neobična iskustva, javljali su mi se umrli ljudi koji su mi bili dragi s nekim svojim porukama". Prošla je audiciju te veselje podijelila s roditeljima. Harmonikaš Krešimir Hužek, s motom "Harmonika je kao žena, treba znati gdje je stisnuti", nije previše impresionirao žiri te ga nisu pustili, na što im je on promrsio "Mrš" pri odlasku.


Ines se skoro onesvijestila kada je pred sobom ugledala Bojana Jambrošića

Večerašnja audicija bila je u znaku ljubavi. prvo je pred žiri došla Ines Boko, s naušnicama na kojima je pisalo Bojan Jambrošić i na kojima je bila njegova slika. "Isprva sam ga mrzila, no na potpisivanju albuma sam ga pogledala u oči i to je bilo to", kaže Ines. "Nisam obožavateljica, to me riječ vrijeđa, one trče za njim i vrište, i gnjave ga, a ja ga volim". Pjevala je njegovu pjesmu "Sasvim sam". Nije prošla, ali joj je Fox obećao da će s Bojanom na kavu. A onda se Bojan i sam pojavio. "Ja ću se onesvijestiti", rekla je presretna Ines.


Ljubav je u zraku na HTZ audicijama

Ljubav se, barem prema riječima žirija, razvila i između njihovog kamermana i Ivanka Mioč Vuletić. "S ovakvim osmjehom možeš pjevati što hoćeš", rekao joj je Tony čim je došla te je zafrkavao da stalno gleda u kamermana dok pjeva i pitao je je li joj zgodan. "Nije loš", rekla je Ivanka, što je bilo dovoljno da žiri odmah skuje ljubavnu priču između njih dvoje. "Pjevanje je bilo polovično, neka kamerman odluči", rekao je Tony. Kamerman je bio za, ali Ivanka je ipak morala probati uvjeriti žiri još jednom pjesmom, koju je pjevala svojoj novoj simpatiji. Na to se žiri rastopio. "Tako ste mi slatki, ja bi sada da to ne završi", rekao je Tony i pustio Ivanku.

"Da ja imam takvu frizuru, ne bih silazio među narod"

Dominik Tukanj iz Koprivnice je obožavatelj 80-ih. komentirajući njegov nastup, žiri je u cijelu priču upleo i premijerku. "Bilo je krivih tonova, ali interpretacija je bila dovoljno sugestivna da....", počeo je Tony, "... da može uvenut cvijet u kosi Jadranke Kosor", nadovezao se Fox. "Ostavite ženu da radi malo, što je svi stalno vrijeđate", branio je Tony Jadranku. Nakon pjesme, Dominik je rekao da ga je prala trema, a Fox ga je pitao: "Jel` zbog frizure? Ja ne bih silazio među narod da imam takvu". Na kraju je kandidat prošao.


Bilo je i onih koji ne prihvaćaju ne kao odgovor. Ivona Bjondić nikako nije željela otići. "Na čemu si?", pitao ju je Tony i trudio se potjerati je, ali ona je i dalje pjevala. "Jel` treba zvati izbacivače, ili? Ti ne ideš, jel`?", pitao je Tony, a ona je stvarno ostala. I opet pjevala. I još pjevala, dok je žiri počeo čitati rječnike. na kraju je ipak otišla.

"Ona ne pjeva loše, ali ju je loše čuti"

Petar Alerić je pjevao Gibonnijevu "Nek se dijete zove kao ja", a Fox mu je rekao da i njegov printer bolje pjeva. Dobio je plišanca. Nakon njega je došla Karolina Miklin, koja se, kaže, može usporediti s Kim Verson, ali može bolje plesati. (Pre)samouvjerena Karolina nije impresionirala žiri. "Ona ne pjeva loše, ali ju je loše čuti", rekao je Tony. "Možda da se prijaviš sljedeće godine, siguran sam da bi moglo biti bolje, dogode se svakakve permutacije", rekao joj je Fox.

Dragan Filipović je imao problema s glasom i nije prošao, kao i cijela gomila ostalih kandidata. Jedna se Josipa se jako naljutila na Tonyja te rekla kako 90 posto prijavljenih misli kako on nema pojma. "Nisam prošla, ali nisu bili bezobrazni prema meni, valjda su odmah vidjeli da sam nasilna". Jednog od natjecatelja je Tony komentirao: Ako te pustim, svašta ću čuti od struke, ispisat će me iz HGU-a".

Gorana Kosa Tony je pokupio na ulici i dao mu propusnicu za dalje

Večerašnji HTZ donio je i tužnu priču o mladiću s teškim životom, no priča, će, očito, imati sretan kraj. Gorana Kosa Tony je pokupio na ulici. "Ovo je za mene jedan novi početak, pogled u budućnost", rekao je mladić s tužnom životnom pričom. Odrastao je u disfunkcionalnoj obitelji, s ocem alkoholičarom koji je tukao majku. "Bio je to period straha, ali i emotivne povezanosti", rekao je Goran. Otac mu je umro, a majka poslije našla novog čovjeka. "Nisam mogao uspostaviti komunikaciju s njim, imao sam blokadu. Onda sam odlučio otići na cestu, i svirati, tako se hraniti", rekao je Goran. I sam je počeo piti, ali iz alkoholnog košmara ga je izvukla djevojka s kojom namjerava provesti život. A kada mu je Tony donio pozivnicu za daljnje natjecanje, bez da uopće mora na audiciju, bio je presretan.

Pročitajte više