I poslovno, i privatno: Brojne zvijezde su 2011. godine posjetile Hrvatsku

HRVATSKA je i u 2011. godini bila atraktivna destinacija za brojne poznate. Neki su nam dolazili sasvim poslovno, održati koncert, poduprijeti kolege ili snimiti novu u ulogu, a neki su naš Jadran stavili na popis mjesta koje žele obići tijekom odmora na svojim jahtama. Neki su razgledavali obalu i tulumarili u klubovima. Kakav god bio razlog dolaska, sigurno su barem malo izreklamirali turizam u Hrvatskoj.

Najveća zvijezda koja je napokon i Hrvatsku ubacila u svoj putni raspored je sigurno Angelina Jolie. Glumica je u kolovozu stigla na Brijune kako bi pogledala predstavu "Kralj Lear" svog prijatelja Rade Šerbedžije. Pozdravio ju je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji je s njom razgovarao i razminiravanju te o umjetnosti i našoj zemlji. S njom nije bio Brad Pitt, ali je povela dvojicu sinova, koji su u uživali u kupanju u moru. Angelina je rekla da je Hrvatska predivna te da će sigurno jednom doći na naše more s obitelji na odmor.



Beyonce u Hrvatskoj prvi put pokazala goli trudnički trbuh

Druga velika "faca" iz šoubiznisa koja se ukazala na našem moru je Beyonce. Pjevačica je na Hvar došla iz Venecije na svojoj ogromnoj jahti u pratnji supruga Jay-Zija i sestre. Beyonce je upravo na Hvaru prvi put javnosti pokazala svoj goli trudnički trbuh i te su fotografije obišle sve svjetske medije. Nije joj bio prvi posjet Hrvatskoj; dvije godine ranije bila je u Dubrovniku, gdje se jedan od njezinih tjelohranitelja sukobio s jednim fotografom, no čini se kako Beyonce zbog tog incidenta Hrvatska nije ostala u ružnom sjećanju.


U Dalmaciji je u rujnu bila i Penelope Cruz sa svojom obitelji. U Hrvatsku je stigla poslovno iz Sarajeva, gdje je također snimala svoj novi film "Venuto al Mondo". Iako je na Korčuli radila, Penelope je našla vremena i za kupanje i uživanje na plaži Prigradica, što je ostalo zabilježeno na Indexovim fotografijama. Penelope je tijekom boravka u Hrvatskoj bila posebno osjetljiva na fotografe te je navodno svojim tjelohraniteljima zaprijetila otkazom ako itko uspije snimiti njezinog sina Lea. S njom na Korčuli bio je i suprug Javier Bardem.



Princ Harry je zbog tulumarenja na Hvaru i od vlastite obitelji dobio "packe"

Britanski princ Harry definitivno se najluđe proveo u Hrvatskoj. Bio je na Hvaru sa četvoricom prijatelja te tulumario u noćnom klubu. Snimke njegovog partijanja razveselile su najviše britanske medije, a princ je nakon povratka kući od svoje obitelji navodno dobio i pokoju "packu" zbog razuzdanog ponašanja na Hvaru.

Jon Bon Jovi Hrvatsku je posjetio dva puta; nakon što je održao koncert u Zagrebu, vratio se i krenuo u istraživanje hrvatskog Jadrana. Sa suprugom Dorotheom i četvoricom sinova krstario je na svojoj jahti Mary-Jean II te obilazio krajnji jug. Posjetio je Dubrovnik i Cavtat te nahvalio prirodne ljepote Hrvatske i čak se rado družio s obožavateljima. Očito mu raniji koncert u zagrebačkoj Areni nije ostao u pamćenju jer je tijekom ljetovanja rekao kako je u Hrvatskoj prvi put.


Dubrovnik i Hvar i dalje su omiljene destinacije zvijezda

U Dubrovnik je, i to motorom i Sarajeva, došao i Michael Fassbender, zvijezda filma "X-Men". Rado je pozirao obožavateljima te razgledao grad, kao i Ashley Judd, koja je u tom gradu snimala seriju "Missing". U slobodno vrijeme je obilazila Dubrovnik, a uvijek su je pratili i zaštitari. U tom je gradu bila i Gloria Gaynor, a Dubrovčani su je dočekali ogromnim buketom cvijeća i domaćim slasticama. Pjevačica je nastupala s tenorom Ovom Gamulinom te održala koncert u sklopu svoje turneje "I Will Survive", nakon čega je još nekoliko dana provela na jugu Hrvatske. Posao u Dalmaciji odradio je i Boy George. On je nastupao kao DJ na hvarskom otočiću te osim glazbom, pažnju privlačio i samom svojom pojavom, uobičajeno previše našminkanom i ekscentričnom. Na Hvaru je bio i David Diehl, jedan od najboljih igrača američkog nogometa. On se na najsunčanijem otoku odmarao s prijateljima te uživao u vožnji jahtom, šetnji gradom, hrvatskoj kuhinji i čistom moru.

Brojne zvijezde razveselile su nas koncertima, najviše u Zagrebu

Osim naše more, zvijezde su posjetili i kontinent. Zagrebačka je Arena ugostila brojna poznata imena iz glazbenog svijeta. Shakira je 10. svibnja svojim poznatim bokovima zapalila zagrebačku publiku na koncertu u sklopu svoje svjetske turneje "The Sun Comes Out". Neki od njezinih vjernih obožavatelja imali su priliku i zaplesati s njom na pozornici. Još jedna pop princeza oduševila je Zagrepčane. Povratnica Britney Spears u Zagreb je stigla 1. listopada zajedno sa svojim sinovima, a te je večeri nastupala u Areni, prvi put pred hrvatskom publikom. Sinovi su joj se na kraju koncerta pridružili na bini, a nešto prije je iz publike izvukla jednog Ivana te ga lisicama vezala za šipku i zavodljivo plesala oko njega te mu stavila noge oko vrata.



Arena u Zagrebu ugostila je i glazbene legende Joa Cockera te Georgea Michaela. Prvi je u lipnju oduševio glasom zagrebačku publiku. To mu nije bio prvi koncert u Hrvatskoj, 2005. godine nastupio je u Puli. George Michael je Arenu posjetio u rujnu te pokazao sve svoje umijeće hrvatskoj publici. Glazbenik je nedugo potom dobio upalu pluća i morao otkazati niz drugih koncerata, no u Zagrebu je dao sve od sebe i napravio pravi spektakl.

Legendarni Placido Domingo u Areni je nastupao gotovo tri sata

Zagrepčane su razveselili i nastupi bendova Skunk Anansie, The Poguesa te 30 Seconds to Mars, a ljubitelji nešto ozbiljnije glazbe došli su na svoje nastupom legendarnog Placida Dominga. 70-godišnji tenor je s gostima gotovo tri sata pjevao u Areni. Na pozornici su mu se pridružili sopranistice  Angel Blue i Micaele Oeste, a s njim je pjevao i predstavnik domaćih snaga, Tony Cetinski. Koncert je upotpunila pratnja Zagrebačke filharmonije, a tenor je nakon koncerta natuknuo da bi se u Zagreb mogao i vratiti. "Umjesto zbogom, reći ću doviđenja", rekao nam je Domingo nakon sjajnih izvedbi na pozornici.

Kroz Zagreb je prošao i John Travolta. Glumac je sletio u hrvatsku metropolu na putu za Sarajevo, gdje se pripremao za novu ulogu. Zagrepčani su imali priliku vidjeti i bivšu suprugu Paula McCartneyja, Heather Mills, koja im je u trgovačkom centru predstavila svoju liniju veganske hrane. U 2011. godini Hrvatskoj nije manjkalo zvijezda te se samo možemo nadati da će i sljedeća biti takva, ako ne i bolja.

Pročitajte više