Iako su kina otvorena, blockbusteri i dalje stižu paralelno na streaming servise

Foto: Press

KAO ŠTO je poznato, Warner Bros. odlučio je sve svoje blockbustere paralelno distribuirati i u kinima i na HBO Maxu, a unatoč svemu, čini se da sličnu praksu namjerava nastaviti i ubuduće.

Naime, hit Godzilla vs. Kong u kinima je zaradio preko 460 milijuna dolara, a u Warneru to smatraju odličnim rezultatom jer osim solidne prođe u kinima imaju i jako dobre reakcije ljudi koji su film pogledali na HBO-u.

 

To je ohrabrilo Warner Bros. da producira još 10 filmova koji će na HBO Maxu debitirati isti dan kad se pojave i u kinima. Iako nije poznato o kojim se filmovima radi, pretpostavlja se da je riječ o visokobudžetnim produkcijama.

Kompanija se našla na udaru kritika unutar industrije, a oglasili su se i redatelji kao što su Christopher Nolan i Denis Villeneuve, koji smatraju da je ovo veliki udarac za kino distributere, ali i loš potez za samu filmsku industriju.

Šef WarnerMedije Jason Kilar izjavio je da će se industrija nastaviti razvijati: "Mislim da ćemo vidjeti nastavak razvoja industrije i inovacije koje funkcioniraju ne samo za konzumente i fanove nego i sve naše poslovne partnere."

Pročitajte više