Ida Prester izazvala burnu raspravu: "Molim vas, cijepite svoju djecu prije nego bude kasno"

Screenshot: Youtube

IDA Prester podijelila je jučer putem Instagrama fotografiju svog sina Rija kako prima cjepivo protiv tetanusa te pozvala roditelje da vjeruju znanosti i cijepe svoju djecu, što je u kratkom vremenu izazvalo burnu raspravu njezinih pratitelja.

''Cijepljenje mog Ria protiv tetanusa, slikano jučer. MMR su obojica davno primili. Mislim da je važno da postamo i ovakve slike, stalno. Procijepljenost djece je zadnjih godina jezivo niska, pojavile su se bolesti koje su odavno istrijebljene i to opasne bolesti poput ospica. Ne nasjedajte spinovima, molim vas. Vjerujte znanosti, a ne forumima! Roko i Rio su cijepljeni svime što postoji u redovnom i izvanrednom programu, molim vas da i vi to napravite za svoju djecu. Dok nije kasno'', napisala je Ida dodajući kako sve govori u najboljoj namjeri.

 

No nije kod svih naišla na odobravanje pa su se u komentarima našli mnogi koji ne dijele isto mišljenje s popularnom pjevačicom.

''Ako ne trebamo vjerovati forumima zašto bismo trebali ovakvim postovima'', ''Ne vjerujem forumima nego roditeljima čija su djeca imala i još uvijek imaju gadne nuspojave od cjepiva'', ''Jadno dijete'', ''Da mi je vidjeti ove pametnjakoviće kako dijele lekcije roditelju koji doživotno gleda cjepivom uništeno dijete'', ''Ida možeš li mi ti dati garanciju da moje dijete neće imati nuspojave?'', ''Ida niste ni doktorica ni znanstvenica i ne koristite svoju kvazi popularnost za nametanje svog stava i mišljenja drugima'', samo su neki od komentara ljudi koji su se očito našli uvrijeđeni Idinim pozivom na cijepljenje djece.

Ipak, ispod posta pjevačice našle su se i brojne pohvale njezinih pratitelja koji su Idi čestitali na razumu i pozivu koji je uputila roditeljima, smatrajući kako u 21. stoljeću uopće nema mjesta ovakvoj raspravi.

Pročitajte više