Ideja za božićni poklon: Izradite personaliziranu slikovnicu u aplikaciji Pričalica

Foto: Press

PRIČALICA, jedinstvena aplikacija razvijena u Hrvatskoj koja djecu vodi u predivan svijet audio priča. Riječ je o suvremenom načinu uživanja u sadržaju koji osim toga potiče razvoj dječje mašte i kreativnosti.

Audio knjige, posebice one za djecu, postaju sve popularnije. Sve više se priča i o njihovom pozitivnom utjecaju na kognitivni razvoj mališana. Prema istraživanjima, slušanje audio knjiga kod polovice istraživanjem obuhvaćene djece povećalo je njihov interes za čitanjem, a kod više od 40 posto djece i motivaciju za pisanjem. Kada govorimo o mašti, visokih 70 posto djece kaže da im slušanje priča potiče maštu više od gledanja videa.

Osim što su audio knjige i aplikacije za slušanje audio knjiga iznimno praktične jer ne zauzimaju dodatni prostor te ih uvijek možemo imati sa sobom, njihova velika prednost je i što su djeci s određenim poteškoćama osiguravaju neometano uživanje u omiljenom sadržaju. Bilo da je riječ o disleksiji ili poteškoćama s vidom, uz audio priče te se prepreke uspješno svladavaju.

Osim toga, slušanje priča potiče i razvoj vokabulara kod najmlađih. Sve veći broj autora kaže i da ne samo da audio knjige pomažu učenju novih riječi, već djeca slušanjem uče i pravilne intonacije. Valja spomenuti da u Pričalici pričama glasove daju akademski glumci Zoran Pribičević, Iskra Jirsak, Dunja Fajdić, Amanda Prenkaj, Ana Vilenica, Ivana Boban i drugi.

Pričalica dolazi s 10 besplatnih priča od kojih su dvije personalizirane. Pet priča se može otključati slušanjem i skupljanjem čarobnih kapi. Naime, za svaku poslušanu priču dobije se i jedna kap čarobnog napitka. Što više priča, to više čarobnih kapi!

Već 50 skupljenih kapi čarobnog napitka donosi i 12 posto popusta na godišnju pretplatu u aplikaciji.

Sve priče dostupne u Pričalici raspoređene su u nekoliko kategorija – klasične, priče cijelog svijeta, originalne, za najmanje - i svaka od njih vodi u drugačiji, čaroban svijet mašte. Omiljene priče mogu se objediniti u kategoriji "Moje omiljene priče" kako bi ih mogli slušali redoslijedom koji vi želite te također postoji opcija uspavanke na kraju.

Kolekcija priča redovito se nadopunjava, a pitate li se gdje pronaći Pričalicu – odgovor je Huawei AppGallery. Instalacija aplikacije je iznimno jednostavna, a pri prvom otvaranju aplikacije dočekat će vas i kratak uvod koji će vam u nekoliko rečenica približiti korištenje same aplikacije. Pričalica je dostupna i na engleskom jeziku što znači da učenje engleskog jezika kroz priče postaje još zabavnije.

Pričalica je idealna u svakodnevnim situacijama – prije spavanja, za vrijeme popodnevnog odmora, ma gdje i kada god vaše dijete poželi. Odlično je rješenje i za putovanja, posebno ona duža, ali i za one dane kada pri povratku iz vrtića zapnete u gradskim gužvama. S djecom možete provesti kvalitetno vrijeme i razgovarajući o onome što su naučili iz priče. Neka vam svojim riječima ispričaju ili nacrtaju što su sve čuli, što im se najviše svidjelo i neka vam otkriju koju priču sljedeću žele poslušati. Izvrsna je to prilika da mališanima pomognete da izrastu u aktivne čitatelje i da s tom navikom nastave i u starijoj dobi.

Osim uživanja u pričama, Pričalica nudi mogućnost izrade personaliziranih priča u kojem vaši mališani postaju glavni likovi. Nakon što upišete ime djeteta, odaberete priču u kojoj će postati glavni junak. Brojne zanimljive situacije, tajni zadatci, velika otkrića i pustolovine kriju se upravo u personaliziranim pričama. Neka postanu najhrabriji junaci, otkriju nove svjetove, osvoje do tada nepoznate vrhove – sve to ušuškani u toplinu kreveta. Crvenkapica, Tri praščića, Pepeljuga, Mali superjunak, Aladin, Nevjerojatan događaj i brojne druge priče omogućuju fantastično iskustvo uranjanja u svijet mašte, a vaše dijete će uživati slušajući priču o sebi. Da bi sve bilo zanimljivije, prije stvaranja personalizirane priče kroz kratki upitnik možete dodati i ponešto o vašim malim junacima – koju hranu najviše vole, kako im se zove najbolji prijatelj ili prijateljica te štošta drugo. Zamislite samo reakciju djeteta kad u priči susretne svoju simpatiju!

Dvije personalizirane priče moguće je naručiti i kao originalne i jedinstvene slikovnice koje se mogu naručiti na vašu adresu te stižu unutar 6 radnih dana. Kreirajte uspomene za cijeli život i ovih blagdana posebnim poklonom razveselite svoje najmilije.

Pročitajte više