Iglesiasovi fanovi iz Hrvatske su očajni: "Prevareni smo, vratite nam novac"

Foto: Guliver Image/Getty Images

VEČERAS je u Zagrebu trebao zapjevati Enrique Iglesias. Da se to neće dogoditi postalo je jasno prije 20 dana, kad se najprije pojavila informacija da je koncert otkazan, no organizatori su pokušali smiriti histeriju.

"Došlo je do organizacijskih promjena", govorili su Indexu i u agenciji koja je u ime organizatora promovirala koncert i u Eventimu.

Tjedan dana kasnije potvrđeno je da koncerta nema. Eventim se nakon toga oglasio i otkrio da kupci ulaznica ne bi tako skoro trebali računati na povrat novca.

"S obzirom na to da je Eventim kao posrednik prodavao ulaznice u ime i za račun organizatora te da je prema nalogu organizatora ispunio financijske obveze u vezi s prodajnim ulaznicama, odnosno da je sredstva primljena prodajom tih ulaznica prenio organizatoru, odnosno trećim osobama po nalogu organizatora, organizator je dužan osigurati financijska sredstva za povrat tih ulaznica kupcima. Svjesni smo kako ova situacija utječe na kupce. Zato smo poduzeli sve u našoj nadležnosti da se u suradnji s agencijom CAA, koja predstavlja Enriquea Iglesiasa, angažira novi organizator i da se koncert prebaci na novi datum. Međutim, agencija nije pokazala interes za takav prijedlog, kao ni za povrat novaca koje je Eventim uplatio direktno produkcijskoj kući Enrique Iglesiasa po nalogu organizatora ART BG-MENAGEMENT.

>>>Zagrebački koncert Enriquea Iglesiasa otkazan zbog prijevare

Uvjeravamo vas da nam nije svejedno i da Eventim poduzima i nastavit će poduzimati sve pravne mjere, kako bismo kupcima otkazanog koncerta omogućili povrat novca. Nažalost do potpunog pravnog i institucionalnog razrješenja nastale situacije ne možemo izvršiti povrat novaca kupcima ulaznica za ovaj otkazani koncert. Sve informacije ćemo pravodobno objaviti na našoj web stranici i društvenim mrežama te direktno emailom kupcima koji su kupovali ulaznice preko našeg web shopa", poručili su.

Iglesias i njegov tim se nisu uopće oglasili o cijeloj situaciji jer nije otkazan samo koncert u Zagrebu već i u Minsku i Rigi.

Ulaznice su se prodavale osam mjeseci, a njihova cijena kretala se od 249 kuna do 559 kuna za Fan pit. Nakon što je Eventim objavio da povrata novca neće biti, Iglesiasovi obožavatelji koji imaju kartu koja sad ne vrijedi ništa, počeli su se okupljati u Facebook grupama i medijima slati molbe da im pomognu.

"Slična, odnosno gotovo identična situacija se dogodila u Minsku i Rigi gdje je pjevač Enrique Iglesias također početkom prosinca trebao održati koncert, što znači da je na području Europe prevarenih kupaca nekoliko desetaka tisuća i svi pokušavaju doći do odgovora, ali i zaštititi svoja prava jer sve što do sad dobivamo su 'copy paste' odgovori društva Eventim d.o.o.", požalili su nam se mnogi od njih u e-mailovima koje su slali.

Eventim, s druge strane, poručuje da su sudski postupak pokrenuli prije 2 tjedna, a kupcima će se javiti kad budu imali nove, konkretne informacije.

Pročitajte više