Ima li nade za Hrvatsku? Evo kako Franka stoji na kladionicama nekoliko sati prije nastupa

Foto: Instagram/Eurovision World

FRANKA BATELIĆ s pjesmom Crazy večeras nastupa u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga. Franka će nastupati 12. po redu, no eurovizijske kladionice joj zasad ne predviđaju prolaz u finale.

Franka se na kladionicama nalazi na 16. mjestu od ukupno 19, koliko će natjecatelja nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri. Dalje prolazi samo njih deset, a prema kladionicama to su Cipar, Izrael, Estonija, Češka, Bugarska, Austrija, Grčka, Litva, Belgija i Armenija.

Prema kladionicama, od Franke manje šanse za prolaz u finalnu večer imaju samo Irska, Makedonija i Island. Inače, povijest pokazuje da je Frankin redni broj 12 dosad donio mnogo sreće eurovizijskim natjecateljima - ako ne uđe u finale Franka će biti tek treća izvođačica u povijesti Eurosonga koja u tome nije uspjela.

Na kladioničarskoj listi na kojoj se nalaze svi ovogodišnji eurovizijski natjecatelji Franka i pjesma Crazy nalaze se na 35. mjestu od ukupno 43.

I na toj listi najviše šanse za pobjedu ima Cipar, odnosno pjesma Fuego koju izvodi Eleni Foureira.

Kojih deset zemalja će večeras proći dalje odlučit će kombinacija glasova gledatelja koji će glasati putem SMS-a i poziva te glasova žirija koji su još sinoć poslušali, pogledali i ocijenili sve nastupe. Glasati mogu samo zemlje sudionice prvog polufinala te Ujedinjeno Kraljevstvo, Portugal i Španjolska.

Prijenos počinje u 21 sat, a iz Hrvatske se, nažalost, ne može glasati za Franku jer se glasati može za sve predstavnike osim za predstavnika svoje zemlje.

Redoslijed natjecatelja prve polufinalne večeri izgleda ovako:

1. Azerbajdžan

2. Island

3. Albanija

4. Belgija

5. Češka

6. Litva

7. Izrael

8. Bjelorusija

9. Estonija

10. Bugarska

11. Makedonija

12. Hrvatska

13. Austrija

14. Grčka

15. Finska

16. Armenija

17. Švicarska

18. Irska

19. Cipar

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Eurosong ili Franku Batelić, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Eurosong, Franka Batelić.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više