Imamo ideju za novu vodu: Domoljubna Jana, punjena na izvoru Čikole na Dan pobjede

Foto: Press

U SVOJIM besciljnim lutanjima društvenim mrežama ovih ste dana vjerojatno naišli na vijest o novoj Jani "inspiriranoj čarolijom Mjeseca". 

Vjerojatno znate i da se radi o limitiranom izdanju negazirane prirodne mineralne vode "napunjene za punog Mjeseca" koja će biti dostupna u restoranskoj ponudi. 

Del Boy strikes again

I prije nego što na sve odmahnete rukom, a u sjećanje vam se vrati epizoda Mućki u kojoj Del Boy zarađuje pare prodajući naivcima flaširani "Peckhamski vrutak", zastanite na trenutak i razmislite koliko je kolegijalna i pozitivna atmosfera vladala na sastanku na kojem je predložena ova briljantna ideja.     

Umjesto da predlagatelju ideje istog trena kažu "ovo je debilno", "molim te, napusti prostoriju, bazdiš na rakiju", "prije nesreće si imao puno bolje ideje" ili bilo koju od očekivanih reakcija na ideju o vodi "napunjenoj za vrijeme punog Mjeseca kad je Zemlja najsnažnije obasjana", svi prisutni suzbili su poriv za vrijeđanjem i samo rekli: "Odlična ideja, može!"

I to je zaista predivno jer takve reakcije dolaze s izvora pozitivne afirmacije i pretpostavke da je, na kraju dana, svaka ideja - ideja. 

Luna Plena vs. Česmovača

Netko bi se mogao zapitati zašto jednostavno ne pričekati pun Mjesec, prošetati do najbliže pipe i natočiti si čašu osvježavajuće Mjesečeve vode jer... nešto, nešto, Mjesečeva energija. 

Možete, primjerice, unutra ubaciti i par kapi limunovog soka koji je iscijeđen tijekom punog Mjeseca pa dobivate čašu aromatizirane Mjesečeve vode Luna Plena Lemon. Ali zašto stati na vodi? Napravite si odmah i Mjesečevu kavu, popijte čašu Mjesečeve Cole, zapalite Mjesečevu cigaretu i maksimalno uživajte u čaroliji Mjeseca. 

No, to su pitanja oko kojih ne treba razbijati glavu jer flaširana voda nosi nazive kao Evian, Smart ili Luna Plena, a ovu iz pipe u najboljem slučaju nazovu "česmovača". Dovoljno je pogledati moderno dizajniranu etiketu na kojoj se nalazi Mjesec koji svijetli u mraku i sve će biti u redu jer... nešto, nešto, Mjesečeva energija. 

Fensi!

Teci, Jano Luno, teci

Osim toga, ideja prodavanja vode punjene u različitim situacijama otvara bezbroj novih mogućnosti. 

Primjerice, možete napuniti vodu tijekom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, a to je period u kojem je domoljublje najdomoljubnije, ukrasite etikete najljepšim stihovima posvećenim Hrvatskoj i imate Domoljubnu Janu koja bi zasigurno bila velik hit. Još napišete da ste vodu, posebno za tu priliku, napunili na izvoru rijeke Čikole i budite sigurni da će se novac slijevati u vaše džepove. 

Tko se od nas nije našao u situaciji kada nam organizam žeđa za malo blagotvorne tekućine sa stalnim stabilnim mineralnim sastavom, za ovu priliku osnažene koncentriranim domoljubljem? A kad popijete zadnju kap domoljublja, na boci vas još dočeka i stih: "Jugo vojska mora znat', Hrvatska će dobit rat, uza nas su svetinje, a s njima su prokletinje". 

Domoljubno!

Besmisleno, ali ne i besmislenije

I dok se mi zajebavamo na račun Mjesečeve vode i dajemo povod nekom iz marketinga da ponovi onu staru frazetinu da "ne postoji loš publicitet", činjenica jest da nije preveliko iznenađenje da netko u Jamnici u ovom vidi "ideju koja obećava". Da, možemo ovo nazvati besmislenim i naravno da jest, ali očito je i da dio nas nije ni ciljana publika. 

I naravno da nema nikakvog znanstvenog pokrića, ali u svijetu u kojem ljudi više slušaju influencere nego znanstvenike i svoje karakterne mane i šupčinske poteze još uvijek objašnjavaju horoskopskim znakovima, ideja o vodi pojačanoj Mjesečevom energijom djeluje sasvim prihvatljivo. 

A budući da će se prodavati samo u restoranima, to svemu daje dodatnu dimenziju jer ako vas je netko već uvjerio da kupite običnu vodu u boci, a ne da vam besplatno iz pipe natoči vodu identične kvalitete, hoćete li se stvarno osjećati puno gluplje ako se na etiketi nalazi Mjesec koji svijetli u mraku?

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Pročitajte više