Incest, prostitucija i silovanja: Strašan život najgore ženske serijske ubojice

Screenshot: Youtube

AILEEN WUORNOS smaknuta je u listopadu 2002. godine nakon što je ubila sedmoricu muškaraca. O njenom životu snimljeno je nekoliko dokumentaraca i Oscarom nagrađen film Čudovište u kojem ju je glumila Charlize Theron. 

Majka Diane rodila ju je sa samo 15 godina, a oca nikad nije upoznala jer su joj se roditelji rastali dva mjeseca prije njenog rođenja. Mama je nju i godinu dana starijeg brata Keitha napustila kad je Aileen bilo samo četiri godine, a brigu o njima preuzeli su baka i djed. 

Već s 11 godina počela je prodavati svoje tijelo za cigarete i hranu, a tvrdila je da ju je djed nakon bakine smrti seksualno zlostavljao. S 14 godina rodila je dijete djedova prijatelja koje je dala na posvajanje. Kad joj je bilo 15 godina, djed ju je izbacio iz kuće i tada se počela prostituirati da preživi. 

Od rane je dobi bila u sukobu sa zakonom, dobivala je kazne zbog vožnje pod utjecajem alkohola, pucanja i napada. Tukla je štapom svog prvog supruga, s kojim se vjenčala kad mu je bilo 69 godina, pa je on zatražio zabranu prilaska. Provela je godinu dana u zatvoru zbog oružane pljačke. 

1987. godine upoznala je hotelsku čistačicu Tyriju Moore s kojom je ušla u ljubavnu vezu, a ona joj je kasnije i pomagala u ubojstvima. Iako je upravo ona svjedočila protiv nje na suđenjima za ubojstva, Aileen je do smrti ostala zaljubljena u nju. 

U dvije godine pištoljem je ubila čak sedmoricu muškaraca u dobi od 40 do 62 godine, a na suđenju je tvrdila da su je pokušali silovati. Njena prva žrtva, Richard Mallory, zaista je bio osuđeni silovatelj koji je godinu dana prije smrti tek bio izašao iz zatvora. 

Policija ju je uhitila u siječnju 1991. godine zahvaljujući otiscima prstiju koje su pronašli u automobilu jedne od žrtava. Dan kasnije uhitili su i njenu ljubavnicu koja je ubrzo sve priznala i u zamjenu za imunitet svjedočila protiv Aileen. 

Pet puta je osuđena na smrtnu kaznu, a prije pogubljenja u zatvoru je provela čak 10 godina. 2001. tražila je da joj se ubrza pogubljenje. 

"Hladno sam ubila i opljačkala te muškarce. Učinila bih to ponovno. Puna sam mržnje. Dosta mi je tih priča da sam luda. Sposobna sam, prisebna i pokušavam vam reći istinu. Mrzim ljudski život i ubila bih ponovno da mogu", napisala je. 

Pogubljena je 9. listopada 2002. kao deseta žena nad kojom je izvršena smrtna kazna u Floridi, nakon što je 1976. ponovno ozakonjena. 

Pročitajte više