Instagramušu napali zbog fotografije s konjem: "Ovo je zlostavljanje"

Foto: Instagram

KRISTEN HANCHER je influencerica i YouTuberica koja se nedavno našla na udaru kritika svojih pratitelja zbog fotografije na kojoj jaše konja u vodi. Ljudi su ju u komentarima napali kako je to što radi konju vrlo opasno te su je prozvali za zlostavljanje nevine životinje.

Njenu objavu u roku od jednog dana preplavilo je oko 7.600 komentara, u kojim su korisnici Instagrama iskazali nezadovoljstvo njenim potezom. Neki su bili uznemireni zbog toga kako je jahala konja, dok su drugi bili zabrinuti za dobrobit konja, s obzirom na to da je u vodi.

"Zlostavljanje životinje", "Ovako ne bi trebala sjediti na konju", "Zašto je je*ni konj u vodi?!" pisali su joj u komentarima.

Djevojka koju prati više od 5,8 milijuna korisnika tvrdi kako konj prilikom fotografiranja na Anguilli nije ozlijeđen. "Kristen je ljubiteljica životinja", rekao je njen medijski predstavnik za BuzzFeed News, dodavši kako je konj zaštićen. "Nije bilo valova niti ičeg sličnog što bi ga moglo ozlijediti", istaknuo je.

Ipak, ono što mnogi nisu znali prije nego što su kritizirali Kristen je to da su konji potpuno sigurni u vodi te mogu plivati čak i u dubokom, a neka istraživanja su dokazala kako plivački treninzi mogu imati pozitivan utjecaj na konje.

Pročitajte više