Index preporuka: Ovih šest knjiga isplati se potražiti na Interliberu

Foto: Ena Dragičević/Index/Press

Najveći sajam knjiga u Hrvatskoj upravo je počeo i traje do nedjelje. Više je razloga zbog kojih biste ga trebali posjetiti, a među njima je i druženje s drugim knjiškim moljcima, autorima i izdavačima. Osim toga, bit će i predstavljanja noviteta, knjiga koje će ondje prvi put ugledati svjetlost dana.

Također, postoji mamac koji svi rado progutamo: sajamski popust koji se najčešće kreće oko 20% za novije naslove, a što su knjige starije, to popust postaje veći. Za vas smo odabrali nekoliko naslova koji su trenutačno najveći hitovi ili će to tek postati. Dakle, radi se o naslovima o kojima ćete još mnogo čuti pa je zgodno unaprijed znati o čemu se radi. Neke smo već predstavili prethodnih tjedana, ali svakako nije na odmet ponovno ih istaknuti.

Ne možeš mi ništa – David Goggins

Novitet za domaće tržište iako je knjiga u originalu objavljena prije pet godina. U to je vrijeme postigla ogroman uspjeh u Americi, gdje je jedino i objavljena. Nakon četiri godine prava za prijevod postala su dostupna drugim teritorijima pa ga sad imamo i kod nas. Jedna od najvažnijih motivacijskih knjiga 21. stoljeća i ultrapoticajno štivo za sve koji žele doista učiniti nešto od života.

Četvrto krilo – Rebecca Yarros

Pratite li TikTok i slične kanale, teško ste mogli zaobići ovu knjigu. Radi se o prvom dijelu fantasy serijala za mlade, a uspjeh je toliko velik da se u pretprodaji već mjesecima na vrhovima svjetskih top lista nalazi drugi nastavak, koji će uskoro biti objavljen u originalu. Kažu da se radi o idealnom spoju Igre prijestolja, Harryja Pottera i 50 nijansi sive. Uglavnom, rijedak je čitatelj koji nije oduševljen. 

Nadživi – dr. Peter Attia

Knjiga američkog doktora medicine Petera Attie u krugovima koji prate zdravstveni trend dugovječnosti već je postigla kultni status. Na 550 stranica donosi nam pregled onoga što tradicionalnoj medicini opetovano promiče te nudi novu paradigmu za medicinu novog doba.

Naglasak je stavljen na vrlo rano otkrivanje indikatora koji ukazuju na moguće pojavljivanje bolesti te prilagođavanje životnog stila tome. Attia ističe da nije bitno samo produljiti život, već ga produljiti uz visoku razinu kvalitete.

Slučaj vlastite pogibelji – Kristian Novak

Veliki domaći hit u kojem je kriminalistička radnja isprepletena pronicljivim društvenim komentarom. Ljubitelji autora ne moraju se bojati, razina kvalitete je neupitna. Novi čitatelji imaju priliku uskočiti u vlak i iz prve ruke saznati zašto je Novak najpopularniji hrvatski autor već nekoliko godina.

Svjetlo koje ne vidimo – Anthony Doerr

Predložak za istoimenu Netflixovu seriju koja je upravo hit objavljen je u prijevodu prije nekoliko godina. Ovo je novo izdanje knjige koja je s vremenom zasluženo postala moderni klasik.

Anthony Doerr svoj je roman, koji se može čitati i kao bildungsroman i roman o potrazi za dobrotom u dobroti nesklonim vremenima, kao roman o hrabrosti i roman o žrtvovanju, pisao punih deset godina. Poetična, potresna proza koja se ne ispušta iz ruku dobila je unisone pohvale kritike, o čemu svjedoči i Pulitzerova nagrada.

Budi koristan – Arnold Schwarzenegger

Iako je autor više knjiga, Arnold Schwarzenegger ovim je novim naslovom odmah po objavljivanju dotaknuo vrhove top lista u svijetu i kod nas. Radi se o destilatu njegovog životnog iskustava, koje je sažeo u sedam postulata kojima ćete ostvariti uspjeh.

Ne, ovo nije samo još jedan self-help, nemojte umanjivati nevjerojatne rezultate koje je Schwarzenegger postigao tijekom svoje bogate sportske, filmske i političke karijere.

Pročitajte više