Internet je totalno podivljao za ovim brzim i jednostavnim receptom makarona sa sirom

Screenshot: YouTube

RECEPT makarona sa sirom jedne američke food blogerice na internetu je postao totalni hit. U njega ide samo šest sastojaka, a za pripremu je potrebno ukupno oko pola sata.

Makaroni sa sirom oduvijek slove kao jednostavno i fino jelo, a tijekom godina dodavanjem raznih namirnica poput slanine postali su i omiljeno jelo čak i po restoranima.

Ovaj recept pomalo se vraća korijenima, a to se vidi po broju namirnica i jednostavnosti u pripremi. No, to ne znači da je loš, dapače, jednostavne stvari nekad su i najbolje, a to dokazuje i popularnost ovog recepta koji je na Pinterestu "pinan" preko 300 tisuća puta.

Sastojci: Oko 400 grama tjestenine, maslac, pola šalice brašna, pola šalice krušnih mrvica, dvije šalice mlijeka, oko 400 grama naribanog sira, žličica soli i žličica papra.

Postupak:

- Kuhajte tjesteninu u zasoljenoj vodi.

- Komadić maslaca rastopite u tavi na umjerenoj temperaturi. Posipajte brašno i miješajte 2-3 minute. Dodajte sol i papar.

- Polako ulijevajte mlijeko i miješajte dok se ne zgusne te maknite s temperature.

- Pripremite lim za pečenje i unutra stavite vruću kuhanu tjesteninu. Po njoj posipajte naribani sir, a sve skupa prelijte umakom te pričekajte da se sir otopi.

- Sve zajedno promiješajte. Otopite dvije žlice maslaca, dodajte krušne mrvice i sve prelijte preko tjestenine. Miješajte 3-5 minuta ili dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

- Na 12-15 minuta stavite u pećnicu na 180 stupnjeva celzijusa. Izvadite i poslužite.

<br>

Pročitajte više