Internet se sprda s Muskom nakon objave da je kupio dionice Twittera, memovi su hit

Screenshot: Twitter

NAKON što je objavljeno da je Elon Musk kupio 9.2% Twittera, tvrtke vrijedne gotovo 3 milijarde dolara, Twitter su preplavili brojni memovi na račun milijardera.

"Haha, možda sada ponovno otvorim profil na Twitteru. Baš me zanima kako će ovo izgledati", "Očito velike promjene dolaze na Twitter", "Ovo će biti presmiješno, samo čekam da se Twitter ugasi", "Možda je trebao kupiti 50% pa da ima veće ovlasti", "Haha, nadam se da će kupiti i Disney", "Zaustavite ga prije nego što bude kasno", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Na Twitteru su osvanuli i brojni memovi.

Podsjećamo, Musk je jedan od najpopularnijih korisnika Twittera, s više od 80 milijuna sljedbenika. Često objavljuje i detalje o svojim tvrtkama.

Posljednjih tjedana objavljivao je i o algoritmima koji upravljaju platformom. 24. ožujka je napisao kako je "zabrinut zbog de facto pristranosti u algoritmu koji ima veliki učinak na javni diskurs" i podijelio anketu u kojoj je pozvao svoje pratitelje da glasaju treba li taj algoritam biti otvorenog koda.

Dan kasnije tvitao je da je "sloboda govora ključna za funkcionalnu demokraciju" i anketirao svoje sljedbenike o tome misle li da se "Twitter rigorozno pridržava ovog principa". Nakon što je 70.4% ispitanika glasalo da to ne misli, upitao je sljedbenike "što treba učiniti". Musk je kupio dionice na Twitteru prije tih objava.

Pročitajte više