Inženjer elektrotehnike nije znao odgovor na ovo pitanje iz zemljopisa. Znate li vi?

Screenshot: HRT

U ovotjednom kvizu Tko želi biti milijunaš čak četiri puta igrao se najbrži prst, a zaigrala su dva natjecatelja. Branko Dragčević zapeo je na 10. pitanju iz zemljopisa i odustao osvojivši 2500 eura, dok je Domagoj Šebečić, bez džokera, pogađao na 11. glazbenom pitanju, pogriješio i igru završio s osvojenih 5000 eura.

Na putu do osvojenih 5000 eura magistar biokemije iskoristio je sva tri džokera, od toga dva na filmskom pitanju za 600 eura koje je glasilo: "Koji redatelj nije jedan od 'tri amigosa filmske umjetnosti'?", a ponuđeni odgovori bili su: Alejandro Iñárritu, Alfonso Cuarón, Guillermo del Toro i Pedro Almodóvar.

Domagoj je zbog dvojbi najprije iskoristio džoker "pola-pola" nakon čega su ostali odgovori Alfonso Cuarón i Pedro Almodóvar, a na istom pitanju odlučio je pozvati u pomoć i kolegu Damira iz kvizaške ekipe koji mu je potvrdio da je riječ o Tri Meksikanca te da je točan odgovor Pedro Almodóvar.

Domagoj pogriješio na pitanju o rock grupi

Domagoj je posljednji džoker "pitaj publiku" iskoristio na 10. pitanju, iako je sumnjao u točan odgovor. Pitanje je glasilo: "Tko je na otvaranju Sueskog kanala 17. studenog 1869. okupio 6000 gostiju?" a ponuđeni odgovori bili su: maharadža, kediv, negus i šah.

Publika je potvrdila njegove sumnje i točno odgovorila na pitanje kojim je sigurno prešao drugi prag.

Ipak, njegova je igra, nažalost, završila već na idućem pitanju. Domagoj je pogađao odgovor na 11. glazbeno pitanje o rock skupini koja je održala koncerte na svih sedam kontinenata te nakon netočnog odgovora napustio natjecanje s osvojenih 5000 eura.

Pitanje iz zemljopisa zeznulo Branka

Branko Dragčević, prvi natjecatelj kviza, također je tijekom igre potrošio sva tri džokera, od toga dva na istom pitanju.

Inženjer elektrotehnike najprije je iskoristio džoker "pola-pola" na osmom filmskom pitanju, dok je čak dva džokera, "zovi" i "pitaj publiku", potrošio na 10. pitanju iz zemljopisa, a glasilo je: "Bizonija je osnovana 1947., a Trizonija 1948. na području današnje…". Ponuđeni odgovori bili su: Poljske, Italije, Turske, Njemačke.

Nažalost, Branku nije pomogao ni poziv prijatelju Srećku, kao ni varljivi postotci u odgovorima publike te je odlučio odustati napustivši kviz s osvojenih 2500 eura.

Pročitajte više