Iskusna kvizašica netočno odgovorila na pitanje koje bi trebali znati svi Zagrepčani

Foto: Press

Kvizašica Sandra Filipčić, koja je u Joker došla sa svojim sinom Matejom u pratnji, osvojila je 5000 eura, odustavši od posljednjeg pitanja na kojem bi obranila maksimalni iznos do kojeg je došla - 15.000 eura. Šteta je, kaže, što nije mogla koristiti pomoć pratnje na tom zadnjem pitanju, jer to je područje u kojem Matej pokazuje zavidno znanje, a i sam je priznao kako je znao odgovor na to pitanje.

"Prodavač novina oplakuje smrt predsjednika fotografija je slavnog redatelja...", glasilo je pitanje, a odgovori su bili: A) Peter Bogdanovich B) James Cameron C) Martin Scorsese i D) Stanley Kubrick. Da je odgovarala na njega, Sandra bi odabrala odgovor A, a točan odgovor skrivala je opcija D.

Razveselilo je filmsko pitanje, a netočno odgovorila samo na zagrebačko

No Matej je dobio priliku zaigrati i pomoći joj na pitanju o Beethovenu, na koje je i ona znala odgovor, ali ga je pozvala kako bi i on demonstrirao svoje znanje. "Ludwig van Beethoven je samo jednom u životu odlučio napisati operu. Kako se ona zove?", glasilo je pitanje, a odgovori su bili: A) Don Giovanni B) Fidelio C) Rigoletto D) Elektra. Točan odgovor na ovo pitanje je B.

Sandru je veoma razveselilo pitanje iz kultnog filma Prljavi ples, pa je znala da je točan odgovor A: "Kako se zove glumica s kojom Patrick Swayze pleše Prljavi ples?" A) Jennifer Grey B) Karen Black C) Betty White D) Millie Bobby Brown, glasili su odgovori.

Jedino pitanje na koje je kvizašica Sandra odgovorila netočno bilo je ono o zagrebačkoj znamenitosti u centru grada: "Koliko je metara duga zagrebačka uspinjača, najkraća gradska uspinjača u Europi?" Odgovori su glasili: A) 44 B) 55 C) 66 D) 77.

Dok se točan odgovor skrivao iza C, Sandra je odgovorila B te time izgubila dragocjena tri jokera. 

Pročitajte više