Pad do dna: Prije par tjedana bili su na vrhu kladionica, sada su na 29. mjestu

Foto: Profimedia

NIJEDNA zemlja u posljednjih nekoliko godina nije doživjela debakl na kladionicama Eurosonga koji se ove godine dogodio Islandu. Island je prije nekoliko tjedana, dok izvođač i pjesma nisu bili poznati, držao vrh kladionica za pobjedu na Eurosongu, a danas je na 29. mjestu bez ikakvih šansi za pobjedu i s vrlo malim šansama za prolazak u finale.

Island je bio treći na kladionicama dok su kladioničari pretpostavljali da će na Eurosong ići Palestinac Bashar Murad. No, to se nije dogodilo. Na nacionalnom natjecanju pobijedila je Hera Björk, a Island je na kladionicama počeo tonuti i ovih je dana došao do katastrofalnog 29. mjesta.

Podsjetimo, u završnicu natjecanja Söngvakeppnin (islandska verzija Dore) pobjednica Hera Björk je ušla s Palestincem Basharom Muradom. On je ranije izjavio kako se nada da će predstavljati Island na Euroviziji u svibnju i donijeti "palestinski glas na glavnu scenu".

Uslijedila je i drama jer Izrael nije diskvalificiran s natjecanja, pa se danima nije znalo hoće li Island uopće sudjelovati na Eurosongu.

Pročitajte više