Isplivala 12 godina stara snimka blogerice koja je tajila da je rođena kao muško

Foto: Instagram

JEDNA od najpoznatijih YouTube zvijezda iz svijeta ljepote i make-upa Nikkie de Jager, poznatija kao Nikkie Tutorials, prije dva dana javno je priznala da je rođena kao muškarac. Video je dosad prikupio više od 24 milijuna pregleda, a prvi je i na hrvatskoj trending listi.

Kako je ispričala 25-godišnja influencerica, sa samo šest godina osjećala je da je žena. Od najranijeg djetinjstva igrala se s barbikama i šminkom, a u toj dobi već je počela puštati kosu. Od početka je, kaže, imala podršku svoje majke. 

Hormone je počela uzimati s 14 godina, a s 19 je bila formirana žena. Naglasila je da je potpuno završila svoju tranziciju i da je u 2020. godini konačno spremna podijeliti to sa svijetom.

Svoju najveću tajnu ipak ne bi otkrila da je nije ucjenjivala neimenovana osoba, koja joj je prijetila da će sve otkriti medijima.

Odmah nakon njenog priznanja društvene mreže su se užarile, a mnogi su pohitali potražiti njene stare snimke. Tako je brzo isplivao prvi video koji je objavila na YouTubeu. Objavila ga je 2008. godine, što znači da na njemu ima 14 godina i da je taman počela s hormonalnom terapijom.

U svibnju 2015. Nikkie je nevoljko objavila video koji joj je doslovno promijenio život. "Snimila sam ga i skoro ga nikad nisam objavila jer mi se nije svidio. Jednostavno, nije mi se činio u redu. Mislila sam da ovo nitko neće razumjeti", rekla je uspješna blogerica za News.com.au i dodala da je ključnu ulogu u svemu odigrao njezin dečko.

Nagovorio ju je da objavi video jer je smatrao da će odlično proći kod njezinih gledatelja. "Sjećam se da sam ga objavljivala i govorila mu: 'Vidiš, nikad ovo nisam trebala objaviti, užasan je'", priznaje Nikkie.

Bila je u krivu - jednog jutra, dva tjedna nakon objave, dočekalo ju je iznenađenje. Video je eksplodirao, svi vodeći mediji su ga prenosili, a broj pratitelja se povećavao nevjerojatnom brzinom. "The Power Of Makeup" ("Moć šminkanja") do danas je pregledan više od 40 milijuna puta.

Časopis Forbes ju je, zahvaljujući zaradi od 6 milijuna dolara, uvrstio na popis Top Influencera 2017., a postala je i modna savjetnica dizajnera Marca Jacobsa.

"Nikad nisam mogla zamisliti da ću završiti ovdje. Počela sam s 14 godina, bila nesigurna, maltretirali su me i život mi baš i nije bio sjajan. Otvorila sam kanal iz ljubavi prema uljepšavanju, a sad sam u Sydneyju i govorim o tome, što je jako čudno, ali i posebno", zaključuje Nikkie.

Pročitajte više