Istraživanje: Lezbijke su najzadovoljnije životom

Foto: Instagram

ISTRAŽIVANJE provedeno na Sveučilištu u Swansei dokazalo je da su od svih ljudi najsretnije osobe lezbijke, a razlog tomu je što su najbolje plaćene na poslu. Prema rezultatima provedene studije, lezbijke imaju veću vjerojatnost biti unaprijeđene na poslu nego heteroseksualne žene, što se odražava i na njihovoj plaći, piše The Sun.

Iza njih, idući na ljestvici su heteroseksualni muškarci pa heteroseksualne žene. Najnezadovoljnije osobe su one biseksualne orijentacije, čija je razina sreće jednaka onima u nezaposlenih ili ozbiljno bolesnih osoba.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 150 tisuća Britanaca kako bi se ustanovila veza između seksualne orijentacije i zadovoljstva životom. "Visoka razina zadovoljstva lezbijki može biti povezana s njihovim iskustvom na radnom mjestu", istaknuo je istraživač Samuel Mann.

"Lezbijke zarađuju više od heteroseksualnih žena tako da mogu uživati u nekoj vrsti obrnute diskriminacije na poslu u usporedbi s heteroseksualnim ženama. To se odnosi na stavove poslodavaca o ženama - na primjer, manja je vjerojatnost da lezbijke ostanu trudne", dodao je.

Uz to, istraživanje je pokazalo kako lezbijke imaju veće šanse postati menadžerice. "To znači da one dobro rade na poslu, u usporedbi s drugima, te da pomoću njega povećavaju osjećaj općeg zadovoljstva životom", zaključio je Mann.

Pročitajte više