Ivana Omazić oduševila modni svijet novom kolekcijom za Celine

Kad je 2005. godine došla na čelo francuske modne kuće Celine, hrvatska dizajnerica Ivana Omazić nije ni slutila da će se tako brzo proslaviti i potvrditi status vodećeg europskog mladog kreatora. Kolekcija prikazana na nedavno održanom Tjednu mode u Parizu potvrdila je kako su Francuzi zaista dobro odabrali, jer su Celine i Ivana ovih dana zatrpani pohvalama nekih od najvećih i najutjecajnijih modnih kritičara u svijetu, ali i kolega, koji s divljenjem gledaju kako se proslavljena modna marka "diže iz pepela".

Da je definitivno donijela dašak svježine u tu francusku modnu kuću, svjedoči i podatak da su karte za njezinu reviju rasprodane davno prije, a u prvim redovima sjedila su brojna poznata imena iz svijeta visoke mode, ali i neki celebrityji, vrlo zainteresirani za "parišku damu" iz kuta Ivane Omazić i s njenim prepoznatljivim pečatom.

Zmijska koža i pletivo poslužili su dizajnerici u kreiranju dnevnih, ozbiljnijih kombinacija, a "avijatičarske kape", koje zaokružuju styling, pa i modni stav kuće Celine, odmah nakon revije postale su pravi hit. Bogata klijentela zainteresirana je, naravno, i za kožne kapute i torbe, dok su se party djevojke s nešto liberalnijim modnim stavovima pronašle u večernjim koktel haljinama jarkih boja.

Modna struka već s nestrpljenjem očekuje novu kolekciju, a vodstvo kuće Celine zadovoljno trlja ruke, jer je Ivana Omazić u nevjerojatno kratkom roku osvježila njihov modni izričaj i tako vratila Celine među vodeće brendove u promjenjivom svijetu visoke mode.

D.K.
Foto:AFP

Pročitajte više