Izašla je tek danas, a već su je prozvali najboljom serijom godine

Foto: Press

DUGO iščekivana miniserija Maniac dostupna je na Netflixu od danas, a neki su je već prozvali jednom od najboljih serija godine.

Seriju je režirao Cary Joji Fukunaga (True Detective, Beasts of No Nation), koji će režirati i novi film o Jamesu Bondu, nakon što se Danny Boyle navodno posvađao s Danielom Craigom. 

U glavnim ulogama mračne SF drame, inače remakea norveške serije, našli su se Emma Stone i Jonah Hill, a svih 10 epizoda napisao je Patrick Somerville, koji je radio na hvaljenoj seriji The Leftovers.

Annie (Stone) i Owen (Hill) su stranci koji se prijavljuju za potencijalno opasan eksperimentalni lijek koji bi trebao trajno popraviti sve njihove emocionalne probleme. Naime, dr. James Mantleray (Justin Theroux) vjeruje kako se um može reprogramirati da liječi sam sebe. Naravno, ništa ne ide po planu...

Annie je ljutita i nezadovoljna djevojka koja ima velikih problema sa svojom obitelji. Owen, sin bogatih roditelja, mnogo godina borio se sa shizofrenijom. On halucinira svog brata koji mu kaže kako postoji obrazac u svemiru te da je odabran za nešto veliko.

Biotehnološka tvrtka iza eksperimenta provela je sedam godina pokušavajući drogu plasirati na tržište, što se vidi kroz brojne reference na prošle pokušaje tijekom epizoda.

Kako piše news.com.au, Maniac je zaista uzbudljiva serija koja nudi novosti koje će vas emocionalno izazvati - "Jedna od najboljih serija koja je izašla 2018. godine."

Pročitajte više