Izbor za najbolju europsku destinaciju: Zadar atraktivniji od Londona, Pariza i Barcelone

Screenshot: YouTube

KALELARGA, Pozdrav suncu, Morske orgulje i Sveti Donat u Zadru atraktivniji su od Buckinghamske palače u Londonu, Louvrea i Eiffelova tornja u Parizu ili Sagrada Famílije u Barceloni, barem kad je riječ o natjecanju za najbolju europsku destinaciju koje provodi portal European Best Destinations. Nakon prvog tjedna glasanja Zadar se nalazi ispred Londona, Pariza i Barcelone, odnosno među 10 najboljih europskih destinacija. Dosad je glasalo više od 130 tisuća ljudi iz svih europskih zemalja.

"Turističkim uredima iz Londona, Pariza i Barcelone vjerojatno se neće svidjeti što sam iznio ovu informaciju, ali Zadar je ispred njih, među najboljima! Razlike su inače jako male između pet najboljih, u svega nekoliko tisuća glasova", rekao je za Zadarski.hr Maximilien Lejeune, izvršni direktor portala "European Best Destinations" iz Bruxellesa.

Glasanje za najbolju europsku destinaciju i izbor između 20 nominiranih gradova, među kojima su i velike europske metropole Atena, Prag, Amsterdam, Berlin, Beč, Madrid, Rim i Milano, krenulo je 20. siječnja i traje do 10. veljače. Turistička zajednica Grada Zadra na društvenim je mrežama pokrenula kampanju "Lajkaj Zadar", a svoj glas za taj hrvatski grad možete dati OVDJE

Pročitajte više