Iznajmila sobu preko Airbnba pa doživjela noćnu moru: "On zna gdje živim..."

Foto: Instagram/Twitter

ALAVIA KHAWAJA preko Airbnba iznajmljivala je slobodnu sobu u stanu u kojem je živjela sa sestrom, u teksaškom gradu Richardsonu. Sve je bilo u redu dok joj se na oglas nije javio čovjek imena Leonard Jackson koji je na svom Airbnb profilu imao pozitivne ocjene. 

Alavia je za Buzzfeed ispričala da se po svemu činio u redu, a jedino što joj je bilo sumnjivo je njegovo ispitivanje o tome živi li u tom stanu još neki muškarac. "Jednostavno ne mogu s tipovima", rekao joj je, a Alavia je odlučila prijeći preko toga te prihvatila njegovu rezervaciju.

Check-in je prošao u redu, no kasnije se Jackson pojavio s nepoznatim prijateljem i stvari su postale čudne. Najprije je počistio čitav stan, uključujući i Alavijinu sobu koja je bila zaključana. Alavia ga je s prijateljicom zatekla kako izlazi iz njezine sobe, ormar je bio razbacan kao da je netko kopao po njemu, a sve fotografije na kojima su bili njezini muški prijatelji bile su bačene u smeće.

"Sve je poricao. Izbacila sam ga iz stana, a on je tražio novac natrag", ispričala je Alavia koja je jezivu priču podijelila na Twitteru. "Sat vremena kasnije shvatila sam da je ukrao oko 500 dolara iz stana te odmah kontaktirala Airbnb i policiju", ispričala je.

Jackson joj je zatim počeo slati poruke, preko SMS-a i preko Airbnba. "Pitao me hoću li se udati za njega i ispitivao imam li kondoma", ispričala je nesretna žena. Pokušao je ponovno rezervirati sobu, a ona je zatim ponovno zvala policiju. Policija joj je rekla da se ne brine. Pomoć nije dobila ni od Airbnba koji su joj odgovorili da to nije njihovo područje.

Jackson joj je nastavio slati poruke, uglavnom bizarnog sadržaja, a Alavia mu je počela odgovarati po savjetu prijateljice. Kad je napisao da dolazi u njezin stan još je jednom nazvala policiju, a oni su joj odgovorili da ne mogu učiniti ništa dok se on zaista i ne pojavi na njenoj adresi.

"Rekli su mi da zovem 911 kad se pojavi", kaže Alavia koja je zatim izašla iz stana, parkirala se preko puta ulice te čekala da se on pojavi. Kad se pojavio pozvala je 911. Uhićen je zbog ulaska na privatni posjed i zbog posjedovanja oružja i droge. Oba puta je pušten uz jamčevinu, a Alaviju nisu ni obavijestili o tome da je Jackson ponovno na slobodi, saznala je to kad joj se ponovno javio preko Airbnba. Nekoliko puta ju je i nazvao iz zatvora.

Airbnb mu je uklonio profil s platforme tek dva tjedna nakon čitavog slučaja i to tek nakon što ih je Alavia ponovno kontaktirala, tvrdi. "Trebali su to učiniti čim sam ih nazvala prvi put", smatra ona. "Takvo ponašanje je neprihvatljivo i nema mu mjesta na Airbnbu. Uklonili smo profil te osobe i u kontaktu smo s lokalnom policijom. Naša prva reakcija je bila prespora i radimo sve da u potpunosti pomognemo našoj korisnici", priznali su iz Airbnb-a za Buzzfeed.

Iako joj se Jackson nakon uklanjanja profila više nije javljao, Alavia je još itekako zabrinuta. "Taj čovjek je vani i zna gdje živim. Što ako se ponovno pojavi?" pita se zabrinuta mlada žena.

Pročitajte više