Izraelska vlada o propalestinskoj poruci Gigi Hadid: Jesi li spavala prošlog tjedna?

Foto: EPA/Instagram

SLAVNA manekenka Gigi Hadid, čiji je otac Mohamed palestinskog porijekla, suočava se s oštrim reakcijama izraelske vlade nakon što se oglasila o napadima Hamasa na Izrael.

"Nema ničeg židovskog u postupanju izraelske vlade prema Palestincima. Osuda izraelske vlade nije antisemitizam i podržavanje Palestinaca, nije podržavanje Hamasa", napisala je Gigi naknadno tijekom vikenda. Nedugo zatim na službenom Instagram računu države Izrael osvanula je reakcija na objave slavne manekenke.

"Nema ničeg hrabrog u Hamasovom masakru nad Izraelcima. Osuditi Hamas za ono što jest (ISIS) nije istup protiv Palestine, a podrška Izraelcima u njihovom pravu protiv barbarskih terorista je ispravna stvar za učiniti. Gigi Hadid, jeste li spavali prošlog tjedna? Ili vam je sasvim u redu zatvarati oči pred klanjem židovskih beba u njihovim domovima? Vaša šutnja vrlo je jasno pokazala gdje se nalazite", napisali su.

Potom su objavili fotografiju krvave dječje sobice i napisali: "Ako ovo ne osuđujete, vaše riječi ne znače NIŠTA."

Podsjećamo, Gigi Hadid je prošlog tjedna na Instagramu podijelila objavu u kojoj je napisala da "osuđuje terorizam nad nedužnim ljudima" pod "pokretom za slobodnu Palestinu", pa poslala ljubav i podršku svojim prijateljima Palestincima i Židovima.

Međutim, neki su je optužili da nije direktno osudila Hamas, dok su je drugi napali da pokušava "igrati za obje strane" i da je zaboravila svoje korijene. Manekenka je sa svojom sestrom Bellom u prošlosti glasno podržavala Palestinu, zbog čega je njezina objava izazvala podijeljene reakcije.

Pročitajte više