J. K. Rowling o bivšem suprugu: Uzeo mi je rukopis Harryja Pottera i ucjenjivao me

Foto: YouTube

KNJIŽEVNICA J. K. Rowling tvrdi kako je njezin bivši suprug uzeo i sakrio njezin rukopis prve knjige o Harryju Potteru i "držao ga kao taoca" kako bi ju spriječio da ga ostavi.

Spisateljica je u novom podcastu govorila o svom braku s prvim suprugom Jorgeom Arantesom. Njih su se svoje sreli u Portugalu 1992. godine u jednom baru. Rowling je tamo radila kao učiteljica, a ubrzo su dobili i dijete, Jessicu, koja danas ima 29 godina. Rowling ga je napustila 1993. godine jer je, kako ona kaže, postao nasilan.

Rowling je sada u podcastu kod Megan Phelps-Roper pričala upravo o toj fazi života i nasilju koje je trpjela u vezi. Rowling tvrdi da ga je dva puta ostavila prije nego što je zauvijek otišla.

"Postao je vrlo nasilan"

"Brak je postao vrlo nasilan, a on je bio posesivan i opsjednut kontrolom. Pretraživao mi je torbicu svaki put kad bih došla doma, a nisam imala ni ključ od vlastitih ulaznih vrata. Bilo je to užasno stanje napetosti za proživljavati jer sam morala glumiti da ne namjeravam otići, a ne mislim da sam baš dobra glumica", rekla je Rowling.

Inače, Arantes je svojevremeno za The Sun komentirao njezine tvrdnje o nasilju i priznao da ju je udario. "Ošamario sam Joanne, ali nije bilo sustavnog zlostavljanja. Nije mi žao što sam je udario. Ako ona priča da sam je zlostavljao, to je njena stvar. Nije istina da sam je tukao."

>>J. K. Rowling: Nije me briga kako će mi stavovi o transrodnosti utjecati na naslijeđe

Pročitajte više