Jackson izjavio da nije kriv za zlostavljanje djeteta

AMERIČKA pop zvijezda Michael Jackson izjavio je u petak na prvom pojavljivanju pred sudom, nakon objave dopunjene optužnice, da nije kriv za seksualno zlostavljanje djeteta.

Jackson je pred sudom u Santa Mariji u Kaliforniji optužen u deset točaka za seksualno zlostavljanje djeteta mlađeg od 14 godina, davanje alkohola maloljetniku, kao i za zavjeru koja uključuje navode o iznuđivanju, otmici i zatvaranju djeteta.

Optužnica je uslijedila nakon što je porota početkom travnja prihvatila nove dokaze i zamjenjuje raniju za nećudoredno ponašanje prema djetetu i davanje opojnih sredstava.

Cijeli slučaj je krenuo novim i opasnijim tijekom po Jacksona nakon što su u optužnicu uključeni navodi o zavjeri te otmici, zatvaranju i iznuđivanju.

Jackson (45) već je izjavio da se ne osjeća krivim za raniju optužnicu u kojoj je bio terećen za seksualno zlostavljanje i alkoholiziranje djeteta. Vrlo malo pojedinosti o novoj optužnici je procurilo u javnost jer je sud drži u tajnosti.

Stotine poklonika Jacksonove glazbe dočekalo ga je u petak pred sudnicom u Santa Mariji koju je osiguravalo više od stotinu policajaca. Jackson se pojavio neuobičajeno konzervativno obučen u crni sako, bijelu košulju i crvenu kravatu i noseći crvenu vrpcu oko ruke.

Prije nekoliko dana Jackson je otpustio svoje dotadašnje odvjetnike nezadovoljan činjenicom da se nisu u cjelosti posvetili njegovom slučaju i unajmio nove.

Pročitajte više