Jacques dokumentima opovrgava navodne porezne utaje i financijski krah

OPSEŽNIM otvorenim pismom Jacques Houdek očitovao se o optužbama za koje se tereti posljednjih dana - ogorčen zbog napada novinara Vedrana Strukara, koji ga je prijavio policiji zbog navodnih prijetnji smrću, iskreno je progovorio o situaciji u kojoj se našao i daljnjim potezima kojima će, tvrdi, istinu istjerati na vidjelo. Otvorenom pismu priložio je i potvrdu porezne uprave Ministarstva financija i Općinskog kaznenog suda u Zagrebu koje Index ekskluzivno objavljuje.

"Ne namjeravam se više izlagati tiskanim medijima, davati intervjue ni bilo kakve izjave jer se ionako nikada ne prenesu moje riječi nego se proizvoljno konstruiraju tekstovi puni monstruoznih laži koji štete mom privatnom i poslovnom životu", započinje Jacques otvoreno pismo koje je uputio svim medijima i objavio ga na svom službenom blogu.

"Nebrojeno puta su me prikazali ili željeli prikazati kao neuračunljivog, nasilnog, bahatog... Namjerno naglašavam da su me željeli prikazati jer u tome nisu uspjeli, moja brojna publika dokazuje suprotno, ljude se ne može prevariti tako lako, oni vjeruju emocijama koje im prenosim kroz svoje pjesme, i na svu sreću samo rukom odmahuju na sve novinarske podvale s kojima sam suočen. Sustavno me se svakih nekoliko mjeseci pokušava ocrniti bez razloga, i to nije u redu", smatra pjevač.

Porezna uprava nikome nije davala podatke

"Želim prekinuti niz višemjesečnih spekulacija o mom financijskom stanju kao i o navodnom dugovanju prema Ministarstvu financija. Dodajem da porezna uprava Trešnjevka (na čiju se potvrdu tako revno pozivaju gospoda urednici i novinari) najoštrije odbacuje svaku mogućnost davanja bilo kakvih podataka u vezi bilo kojeg poreznog obveznika pa tako i mene samog. Pozivaju se na opći porezni zakon, članak broj osam. Činjenica je da mi je porezna uprava redovitom kontrolom pregledala moje poslovne knjige te mi ih je ubrzo i vratila s napomenom da nisu ustanovljene nikakve nepravilnosti u poslovanju", stoji u otvorenom pismu Jacquesa Houdeka.

Osim osobnog mišljenja o Vedranu Strukaru i nekih crtica iz njegove novinarske karijere, Jacques je detaljno opisao njihovu komunikaciju te okolnosti koje su ih obojicu dovele do ovog skandala. "Odbacujem sve optužbe. Dokazi ne postoje. Činjenica da je s mnogim ljudima u zavadi i svađi potkrjepljuje moju tvrdnju da je navodne prijetnje mogao primiti od tko zna koga, najvjerojatnije od samog sebe. Poruke nisu stigle ni s jednog od mojih triju brojeva mobilnih telefona. Na obavijesni razgovor sam samoinicijativno došao u policijsku postaju čim sam saznao što mi se događa, te sam tamo ispričao istinu kakva zaista jest", piše Houdek.

Iako pogođen optužbama za koje tvrdi da su lažne, Jacques nastavlja s poslovnim planovima - pred njim je nastavak natjecanja u drugoj sezoni showa "Zvijezde pjevaju", u kojem mu je partnerica Mila Elegović, a krajem svibnja će se, prođe li u finale, predstaviti na Hrvatskom radijskom festivalu u Opatiji s pjesmom koja najavljuje njegov treći studijski album.

"Novinari i urednici uvijek zovu kako bi se ispričali kad je već sve gotovo"

Otvoreno pismo Jacques zaključuje ciničnim osvrtom na situaciju u kojoj se našao nakon što je optužen za prijetnje smrću: "Zanimljivo je da novinari i urednici uvijek zovu kako bi se ispričali kad je već sve gotovo, kad je sve u tisku. Nude se intervjui ne bi li se išta popravilo, jadni ne mogu zaspati noćima. A skandalozni Žak samo sije i dalje skandal za skandalom, u bolesnoj opsjednutosti da novine o njemu pišu pa makar i dobro!".

Otvoreno pismo u cijelosti možete pročitati na službenom blogu Jacquesa Houdeka!

Lana Vukičević
Foto: Index

Pročitajte više