Jaja iz supermarketa iz fore stavila u inkubator, nakon mjesec dana dogodilo se čudo

Foto: Facebook

CHARLI LELLO iz britanskog Hertfordshirea kupila je pačja jaja u supermarketu i odlučila provesti eksperiment stavivši jaja u inkubator. Nakon nekog vremena izlegle su joj se tri patkice, koje je nazvala Beep, Peep i Meep. 

Za BBC je ispričala da je nešto slično vidjela na YouTubeu pa je i sama željela isprobati. 

"Bila sam u trgovini, vidjela pačja jaja i pomislila da bih mogla probati. Bila sam jako uzbuđena nadajući se da će se izleći, no nisam puno očekivala od jaja iz supermarketa. Ipak su ih prevozili kamionom, stajala su na polici, tko zna koliko ljudi ih je podiglo i spustilo", ispričala je. 

Nakon što su jaja mjesec dana provela u inkubatoru, iznenadio ju je zvuk pucanja i tri patkice su se izlegle. 

Charli je oduševljena svojim novim ljubimcima, ali rekla je da to ne bi ponovila. 

"Jedini razlog zbog kojeg sam to napravila je to što sam trenutno na čekanju s poslom pa imam vremena brinuti se za njih dok ne dođu do dobi kad im neću biti stalno potrebna. U normalnim okolnostima ne bih im se mogla posvetiti", zaključila je. 

Iz trgovine su rekli da su oplođena pačja jaja potpuno sigurna za prehranu, jednako kao i ona koja nisu oplođena, te da je patkama jako teško utvrditi spol. 

"Naši farmeri ih se trude razdvojiti, ali ponekad se dogodi da patak ostane u grupi pataka, no to su iznimno rijetke prilike", istaknuo je njihov glasnogovornik. 

Pročitajte više