Jakov Fak ljubi Mateu Korenić: "Zahvalan sam što razumije da je i biatlon moja velika ljubav"

JAKOV FAK, 22-godišnji hrvatski biatlonac koji se sa Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru vratio sa brončanom medaljom oko vrata, uz sport ima još jednu veliku ljubav - 21-godišnju Mateu Korenić iz Rijeke, studenticu druge godine opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Mladi par je u vezi godinu i pol dana, a upoznali su se još kao djeca u Jakovovom rodnom Mrkoplju, gdje Matea kod bake i djeda provodi ljetne praznike. Dugogodišnje prijateljstvo je preraslo u ljubav.

"Za mene je on uvijek samo Jakov, vratio se doma s medaljom ili bez nje. Naravno, podržavam ga u tome što radi i radujem se njegovim uspjesima koji ga nisu nimalo promijenili. Ostao je jednostavan i skroman, mladić u kojeg se uvijek mogu pouzdati, a u takvog sam se Jakova i zaljubila", rekla je za Gloriju djevojka Jakova Faka.

"Matei sam zahvalan na razumijevanju jer zbog biatlona, koji je također moja velika ljubav, nemam mnogo vremena za nju. Ona razumije moj način života, u kojem su na prvom mjestu naporni treninzi, pripreme i natjecanja. Kad nisam na snijegu, treniram po osam sati svaki dan `na suhom` - rolam, vozim bicikl, trčim kros", naveo je Jakov koji Matei posvećuje svaki slobodni trenutak pa ju je tako ove zime naučio i skijati te trčati na skijama: "Zadovoljan sam kako napreduje, tako da će me uskoro moći slijediti na skijama, a možda se budemo i utrkivali".

Pročitajte više