Jane Fonda (85) u pauzama od kemoterapije za teški oblik raka snimila tri filma

Foto: Profimedia

DA JE i u 85. godini doslovno neuništiva i nezaustavljiva, slavna američka glumica, politička aktivistica, spisateljica, bivši model i guru fitnessa, Jane Fonda potvrdila je i u nedavnom intervjuu za The Hollywood Reporter u kojem je otkrila kako se prošle godine borila s karcinomom. No, unatoč kemoterapijama i poodmakloj dobi, ova je iznimna glumica snimila čak tri filma.

Naime, lani je Fondi dijagnosticiran Ne-Hodgkinov limfom, rak krvi, i trenutno je u remisiji, s tim da je posljednju kemoterapiju primila sredinom studenog. Za zaljubljenicu u tjelovježbu, koja još uvijek redovito vježba s trenerom, to je značilo neke životne prilagodbe, poput korištenja dizala u svom domu iako je oduvijek bila tip osobe koja bira stepenice.

"Stvarno me jako pogodilo. Ponekad bi mi jednostavno potpuno nestalo energije. Inače mogu držati sklek i po nekoliko minuta. Kad sam bila na kemoterapiji, nakon 30 sekundi bih se srušila", ispričala je Fonda u razgovoru prisjećajući se tog prilično teškog razdoblja.

Međutim, tom umoru u njezinom profesionalnom životu nema ni traga. Dapače, zaposlenija je od većine upola mlađih glumaca, igra u tri filma koja izlaze u sljedeća četiri mjeseca. 

Želi drugačije uloge za starije glumice

Naime, njezina je velika želja da starije žene na ekranu dobiju moćnije i zanimljivije uloge i budu više zastupljene nego u rolama koje njezina kolegica Lily Tomlin naziva "trenirka ponude". Želi starije žene na ekranu prikazati kroz ozbiljnije likove, u ulogama zanimljivijima od onih koje imaju njezine Grace i Frankie.

"Ona želi prikazati žene određene dobi na ljudskiji način", objašnjava Tomlin.

Kako bilo, Fondin prvi novi film je 80 for Brady, Paramountova sportska komedija koja u američka kina stiže 3. veljače, u kojoj Jane i Tomlin uz Sally Field i Ritu Moreno glume 80-godišnje navijačice koje pokušavaju doći na Super Bowl.

 

Drugi film u nizu je Moving On, indie drama s elementima komedije koja počinje s prikazivanjem sredinom ožujka i u kojoj je Fonda opet s Tomlin udružila snage protiv udovca njihove nedavno preminule prijateljice. Sredinom svibnja pak dolazi film Book Club: The Next Chapter, nastavak bijelim vinom natopljene komedije iz 2018., u kojem uz Fondu glume Diane Keaton, Candice Bergen i Mary Steenburgen. 

"Čak ni na vrhuncu karijere, kad god da je to bilo, vjerojatno tijekom 1970-ih, nikad nisam snimila tri filma u jednoj godini. Zato se osjećam prilično sretno", naglasila je Fonda.

Pročitajte više