"Jared Leto piše sve tekstove naših pjesama, a često ih i uglazbljuje"

TOMO MILIČEVIĆ, član alternativnog rock benda "30 seconds to Mars", ispričao je za Index sve o svom životu u SAD-u, radu s Jaredom Letom i odnosu sa sestrom Ivanom, sve uspješnijom glumicom. Bend, čiji je frontmen glumac Jared Leto, postoji od 1998., a prvi album snimili su 2002. Nedavno je izašao njihov treći album "This Is War". Dečki su od kritike i publike opisivani kao bend odličnog zvuka i nemarnog, nepretencioznog stava.

"Nedostaje mi Sarajevo"

Jared Leto jednom je izjavio kako su im veliki uzor Pink Floydi, što se u njihovoj glazbi i osjeti. Osim njega, članovi benda su njegov brat Shannon te gitarist Miličević, kojem je velika želja zasvirati u Hrvatskoj. Rođeni Sarajlija svoj rodni grad s roditeljima je napustio kao dijete, a otkrio nam je kako mu dom nedostaje. "Napustio sam Sarajevo kad sam bio dijete. Jako mi nedostaje i jedva čekam taj dan kad ćemo zasvirati tamo, a nadam se da će to biti uskoro", otkrio nam je Miličević na samom početku intervjua.

"Moja sestra i ja međusobno se podržavamo, sjajna je"

Budući da su i njegova sestra i on uspješni u svojim poslovima, zanimalo nas je smatra li se Tomo primjerom famoznog "američkog sna".  Simpatični gitarist smatra kako "treba naporno raditi i slijediti svoje srce, ako to ostvarite, onda zasigurno živite svoj san". Osim njega, uspješna je i njegova sestra Ivana, glumica koja se pojavila u Jamesu Bondu i brojnim američkim serijama. "Moja sestra i ja se podržavamo međusobno. Sjajna je i zaista ju volim. Moj brat Filip i ona su moja najveća podrška i zaista sam jako sretan zbog toga", komentirao nam je Tomo svoju obitelj.

"Svakodnevni život je inspiracija za našu glazbu"

Iako je po struci kuhar, Miličević kaže da je uvijek znao da će biti glazbenik. "Oduvijek sam znao da ću se baviti glazbom, kuhar sam postao dok sam kratko bio u sumnji o tome čime ću se baviti. Bio sam jako mlad", komentirao je Tomo. "Jared piše sve tekstove naših pjesama, a često ih i uglazbljuje. Mi smo bend koji voli stvarati, a inspiraciju pronalazimo svuda oko nas, svaki dan. Svakodnevni život je naša inspiracija", rekao nam je Tomo o inspiraciji za svoju glazbu.

"Volim sve vrste glazbe jer me ona čini sretnim"

Njemu su glazbeni uzori uvijek bili članovi njegove obitelji, skladatelji klasične glazbe i kvalitetni gitaristi. "Cijenim jako puno umjetnika i nikako ne mogu sažeti taj popis na nekoliko riječi. Volim sve vrste glazbe, jer me ona čini sretnim". Ovaj entuzijast otkrio nam je da nikad ne prestaje svirati gitaru, a s kolegama radi sve da učini "30 seconds to Mars" što uspješnijim bendom.

"Na našem posljednjem albumu možete čuti tri glazbenika koja daju srce i dušu u svoju glazbu"

Mnogi kritičari kažu da je njihov nemaran stav krivac za dobar zvuk koji stvaraju, a Miličević nam je otkrio kako sviraju od srca te se zaista trude biti uvijek što bolji. "Sviramo od srca, a ako su nam pjesme duge, to je zato što smo smatrali da je to pravo vrijeme trajanja za njih. Kad smo pisali pjesme za album "This is War", znali smo da želimo napraviti najbolji album dosad. Na tom albumu možete čuti tri glazbenika koja daju srce i dušu u svoju glazbu", otkrio je.

"Volim Hrvatsku i kad sam tamo, zaista se osjećam kao kod kuće"

Tomo nam je otkrio da se bend trudi doći u Hrvatsku svirati, što bi ga učinilo zaista sretnim. "Ništa me ne bi više usrećilo. Volim Hrvatsku i kad sam tamo, zaista se osjećam kao kod kuće", rekao nam je gitarist.

Pročitajte više